Free

4 lakberendezési tárgy, amit semmiképp ne vegyél új albérletbe

Sófalvi Márton | 2022-11-06
Először albérletbe költözni nagy kaland, ha van lakótársad, ha nem. Előtted áll a feladat, hogy otthonossá tedd az új lakóhelyedet, és kiegészítsd az esetleges hiányosságokat. Viszont mindeközben arra is gondolnod kell, hogy olyan tárgyakat szerezz be, amiket át tudsz vinni más lakásokba is, ha a szükség úgy hozza.

A legtöbb albérlet nem tart örökké, főleg, ha időközben lehetőséged van jobb lakásba költözni. Legyen szó fekvésről, méretről, lakótársakról – vagy azok hiányáról – és még sorolhatnánk. Éppen ezért jobb a kezdetektől olyan tárgyakkal körbevenni magad, amiket szívesen fogsz majd látni, akár évtizedek múlva is, a saját lakásodban is.

Szőrös, bolyhos szőnyeg az albérlet átka

Kényeztetően puhák és legtöbbször meglepően olcsóak ezek a szőnyegek – főleg az egyik svéd bútoráruházban – ennek ellenére soha ne vedd meg őket. Elsőre jó ötletnek fog tűnni, sőt, ha hazaviszed, imádni fogsz rajta mezítláb lenni, viszont van egy sötét oldaluk.

Nincsen olyan porszívó vagy szőnyegporoló, ami ki tudná őket tisztítani. Ott fogsz rajta térdepelni, és a porszívó csövével közvetlen közelről próbálod majd kiszívni belőle a koszt, de nem fog kijönni. Úgy fogsz járni, mint Ágnes asszony, soha, de soha nem lesz tiszta…

albérlet

Forrás: Unsplash.com

Művirág

Legyen cserepes, vagy vázába rakott szálas, a művirág csak porfogónak lesz jó. Még azt az örömöt sem nyújtja, amit egy gyarapodó növény ad. Vegyél igazit, porolgatás helyett locsolgatni kell, megéri.

Óriási ruhásszekrény, ami akkora, mint az albérlet

Sok a cuccod? Találtál egy nagy szekrényt, ami olcsó is? Ne vedd meg! Lehet, hogy most pont befér az albérletedbe, de semmi garancia nem lesz arra, hogy magaddal tudod vinni a következő helyre. Emellett meg csak arra fog ösztönözni, hogy rengeteg ruhát és más cuccot összegyűjts, amire nincs szükséged.

Fekete laminált bútorok

Kifinomultak, modernek, elegánsak és kitűnő porfogók ezek a bútorok. Legyen szó íróasztalról, dohányzóasztalról vagy polcról, valószínűleg nem hetente, hanem naponta kell majd port törölnöd rajtuk. Sajnos a városi lakások mindig porosak lesznek, és ezek a bútorok mindig erre fognak emlékeztetni.

Címkék: albérlet   bútor   lakberendezés   szabály   szőnyeg   tárgy