Free

Ezekre figyelj oda, hogy bepakold a bőröndödbe utazás előtt

Bodzás Szabolcs | 2022-10-16
Nemsokára itt a négynapos ünnep, ami kiváló alkalmat ad arra, hogy elmenj üdülni. Ki még a családjával, ki már a baráti, haveri társaságával vagy akad, aki a szerelmével, de az is előfordulhat, hogy egyedül utazik el. Egyes rendkívül fontos tárgyakról gyakorta hajlamosak vagyunk megfeledkezni, mikor pakolunk a nagy útra. Most felsoroljuk neked, mikre figyelj oda.

Papucs

Ezt felejtik el a legtöbben a leggyakrabban, azonban ez már rég feltűnt a szállodaiparnak is, így a legtöbb szállodában lehet papucsot igényelni – ráadásul általában ingyen -, hogy használhasd a wellness-részleget, a szaunákat, és mehess különböző masszázsokra.

Fotó: Pixabay

Fürdőruha

Nos, ez már problémásabb eset. Az előbb említett szolgáltatásokat igen nehezen tudod igénybe venni, ha nem vittél magaddal az útra fürdőnadrágot vagy fürdőruhát. Ezt bizony nem fogod tudni a szállodával elintézni, kénytelen leszel egy helyi boltban újat.

 

Hajvasaló és fésű

Szinte minden szállodai szobában találsz hajszárítót, azonban fésűt valószínűleg, hajvasalót pedig biztosan nem. Ugyanez igazi a legtöbb piperészeti termékre is. Az üdülés azonban nemcsak állandó fürdőzésből áll, bizonyára szét is nézel az adott környéken, ahová elutaztál: sétálsz, beülsz étterembe, fotózkodsz a hely nevezetességeivel. Az pedig elég bosszantó, ha ezeken a képeken nem tudod a legjobb formádat hozni, hiszen úgy kevesebb lájkot fogsz kapni az Instagramon és a Facebookon. Így ügyelj rá, hogy ezeket is betedd.

 

Napszemüveg

A nagy sietségben lehet, hogy csak akkor veszed észre, hogy elfelejtetted betenni a napszemüveged, mikor először szemedbe tűz élesen a nap. Visszafordulni már valószínűleg nem fogsz, de ha az üdülés során szabadtéri programot is tervezel, akkor azt elég nehéz napszemüveg nélkül végigcsinálni, így be kell majd nevezned egy olcsó verzióra, ami a célnak ugyan megfelel, de nem a legmárkásabb, legszebb és legtartósabb darab.

 

Gyógyszerek

Ha valakinek kötelező napi rendszerességgel szednie valamilyen gyógyszert, az valószínűleg kisebb eséllyel hagyja azt otthon. Azonban bárki rosszul lehet hirtelen az üdülése során, így jobb, ha mindenki tesz be fej- és fájdalomcsillapítót, valamint görcsoldót.