Munka

Mit tehetsz az online csalások ellen? – Videó

Szádeczky-Kardoss Klára | 2023-01-02
Megjelent a Design Terminal innovációs ügynökség Optimists first! című sorozatának 2. évada! Ebben az évadban ötödikként a SEON vállalkozást mutatják be, amely online csalások megelőzését segítő platformot nyújt webes vállalkozásoknak.

Minden startupnak van egy eredettörténete. A SEON két egyetemi hallgató ötlete volt, akik maguk is online csalás áldozatai lettek. Amikor rájöttek, hogy nincsen olyan megoldás a piacon, ami megvédte volna őket, Kádár Tamás és Jendruszák Bence kifejlesztették a SEON-t. A többi már történelem.

A vállalkozások sikeréhez nincs tökéletes recept, és nem születik mindenki vállalkozónak. Van azonban valami, ami az Optimists first! című sorozatának szereplőiben is közös: töretlen optimizmussal inspirálnak egyéneket és közösségeket. 

A SEON megalapítása

Kádár Tamás és alapítótársa Jendruszák Bence korábban egy kriptováltón dolgozott, de már az első héten visszaéltek csalók a kártyás tranzakciók lehetőségével. A több tízezer eurós kár mellett azzal is szembesülniük kellett, hogy mint induló vállalkozásoknak, semmilyen segítség nincs a piacon, ami erre a problémára megoldást nyújtana. Az általuk kifejlesztett szisztéma azonban annyira sikeres lett, hogy pár éve már ez adja a vállalkozásuk gerincét. Jelenleg már Londonban, Austinban és Jakartában is van irodájuk.

A visszajelzések alapján pedig kiderült, hogy az online csalás mások számára is jelentős probléma. (Fotó: 123rf)

A visszajelzések alapján pedig kiderült, hogy az online csalás mások számára is jelentős probléma. Szerintük egy vállalkozás indításakor nagyon fontos a validációról megbizonyosodni. Érdemes tájékozódni, hogy milyen lehetőségek vannak a piacon, milyen típusú cégek keresnek megoldást egy adott problémára, és mennyit fizetnének ezért. 

A cég különlegessége

A SEON egy olyan rendszert fejlesztett, amely képes kiszűrni a lehetséges csalásokat különböző online tranzakcióknál. Az adatgyűjtés fontos eleme a kockázati profil felépítése, amit a rendszer a meglévő adatokból dolgozva, különböző publikus és közösségi forrásokból bővít ki egy teljes profillá.

A külső elismeréseken túl sokkal fontosabb a belső gyengeségek felismerése. Hogy ezt hogyan kezelik a SEON cégénél, azt a Design Terminal videójából megtudhatod!

Az előző részekben a Farm2Fork kezdeményezést, a BeHive Consulting vállalkozását, a This is Redy környezettudatos elképzelését és a Tresorit történelmi lépését mutatták be.

Címkék: csalás   Design Terminal   SEON   startup   videó