Munka

Ismerd meg a célcsoportod: a tudatalatti döntések fontossága

Szádeczky-Kardoss Klára | 2022-11-19
Megjelent a Design Terminal innovációs ügynökség Optimists first! című sorozatának 2. évada! Ebben az évadban másodikként a BeHive Consulting csapatát ismerheted meg, akik arra vállalkoztak, hogy megértsék az emberi viselkedést, különösen a tudatalatti döntési mechanizmusokat.

Altmann Rachel, Molnár Noémi és Nyvelt Anna a viselkedéstudományból építenek üzletet, és úgy tűnik, jól találták el a piaci rést: külföldről is keresik őket és sok hazai projekten is dolgoztak már. Munkájukat az empirikus tudás fejlesztésére alapozzák, kutatásvezérelt megközelítéssel és egy nagy adag kreatív kísérletezéssel fűszerezve.

A vállalkozások sikeréhez nincs tökéletes recept, és nem születik mindenki vállalkozónak. Van azonban valami, ami az Optimists first! című sorozatának szereplőiben közös: töretlen optimizmussal inspirálnak egyéneket és közösségeket. 

A BeHive Consulting megalapítása

A két társalapító, Nyvelt Anna és Altmann Rachel még gazdasági alapszakon találkozott az egyetemen, mindkettőjüket nagyon érdekelte a viselkedéstudomány és a tanácsadás. Ennek az ötvözete csak az angolszász területeken létezett, innen jött az ötletük, hogy mivel ilyen helyen szeretnének dolgozni, viszont a régióban nem volt erre lehetőség, maguk alapítsanak egy céget. Majd a kezdetektől csatlakozott hozzájuk Molnár Noémi viselkedési szakértő.

Forrás: 123rf

Feltűnt nekik, hogy rengeteg kiváló tanulmányt találni a témában, de nem tudják a kutatók áthelyezni a gyakorlatba az ismereteiket. Továbbá maguk is fontosnak találják mind a mai napig, hogy tovább tanuljanak és képezzék magukat a szakterületen.

A cég különlegessége

A BeHive a régió első viselkedéstudományi cége, amelyet szervezetek kereshetnek meg egy adott problémával. A folyamat során a BeHive csoport feltárja a megkereső célcsoportjának, vagy adott emberek döntéseinek befolyásoló tényezőit. Majd a viselkedéstudományon alapuló megoldást keres rájuk.

Ismerd meg részletesebben a BeHive Consulting működését, milyen szolgáltatások létrehozása és tesztelése volt számukra a legfontosabb, de további érdekességeket is megismerhetsz a Design Terminal videójában.

Az előző részben a Farm2Fork kezdeményezést ismerhetedted meg.