Free

Ne legyen tabu: így lehetsz környezettudatos a menstruációd alatt is

Szádeczky-Kardoss Klára | 2022-11-26
Megjelent a Design Terminal innovációs ügynökség Optimists first! című sorozatának 2. évada! Ebben az évadban harmadikként a This is Redy elképzelését ismerheted meg, amely fenntartható alternatívát nyújt a nőknek a menstruációjuk idejére is, ha nem akarnak környezetszennyező megoldásokat használni.

Molnár Dóra, a This is Redy megálmodója nem tervező, nem designer, és még csak varrni sem tud. Volt viszont egy nagyon határozott víziója, hogy meg fogja csinálni az első hazai menstruációs bugyit.

A vállalkozások sikeréhez nincs tökéletes recept, és nem születik mindenki vállalkozónak. Van azonban valami, ami az Optimists first! című sorozatának szereplőiben is közös: töretlen optimizmussal inspirálnak egyéneket és közösségeket. 

A This is Redy megalapítása

Ahogy sok jó ötlet, úgy ez is saját élmény alapján fogalmazódott meg Molnár Dóra fejében, mint megoldandó probléma egy menstruációs baleset után. Ami minden nővel előfordult már, amikor idő előtt érkezett meg a havi vérzése: nem a legegyszerűbb kimosni az áldozatul esett fehérneműt. Felmerült benne, hogy miért nincs egy olyan bugyi, ami nem ázik át, és magába tudja szívni a nedvességet? Úgy döntött, hogy készít egyet, és mivel ez a termék nem volt itthon, így a This is Redy volt, ami validálta és kezdte megismertetni a közönséggel ezt az alternatívát is.

Sokaknak nem esik jól havonta 3-6 napig 1000 év alatt sem lebomló szeméttel szennyezni az élővilágot. (Forrás: 123rf)

Egy edukáló márkává váltak, a menstruációról és a ciklusról rengeteget oktatnak. Céljuk volt, hogy kiemeljék a tabu világából az ezzel kapcsolatos témákat.

A Redy különlegessége

A Redy egy olyan márka, ami jól együttműködik a nők életstílusával. Ez a menstruációs bugyi viselhető már azokon a napokon is, amikor még nemjött meg a havivérzés. de nyugodtan hordható a ciklusuk első és utolsó napjain is, amivel csökkenthető az ökoszorongás. Sokaknak ugyanis nem esik jól havonta 3-6 napig 1000 év alatt sem lebomló szeméttel szennyezni az élővilágot. 

Ismerd meg, hogy miben különleges még a This is Redy! Hogy milyen nehézségekbe ütköztek, amikor edukálniuk kellett a piacot a termékükről, és hogy milyen kicsiben kezdeni egy vállalkozást, erről a Design Terminal videójában hallhatsz többet.

Az előző részekben a Farm2Fork kezdeményezést és a BeHive Consulting vállalkozását mutatták be. 

Címkék: Design Terminal   menstruáció   This Is Redy   videó