Free

Ilyen volt az ünnepi hangulat az egyetemeken – Videó

Szádeczky-Kardoss Klára | 2022-12-25
Ugyan a téli szünet idejére bezárnak az egyetemek, előtte igazi karácsonyi hangulatban búcsúztatták sok helyen az évet. Változatos ünnepi programokat szerveztek, amelyekről szívmelengető videók készültek! Ha idén le is maradtál róluk, most pótolhatod őket, sőt így jövőre már tudni fogod, hogy mire érdemes elmenned!

A Semmelweis Egyetem ünnepi dallamai 

Egy kedves és népszerű karácsonyi dallammal kívánt a hallgatóinak kellemes ünnepeket az egyetem. A Carol of the Bells című karácsonyi dal vegyeskari átirata a Semmelweis Egyetem Kórus aranyvasárnapi koncertjén csendült fel a Szent István Bazilikában. Ha még nem voltál sosem az előadásukon, érdemes egyszer élőben is meghallgatnod őket!

A Budapesti Gazdasági Egyetem közös korizása

Még Mikulás napján rendezték meg első alkalommal a BGE Glide Night programot, amelynek keretein belül közös korcsolyázásra hívták egyetemük polgárait a Városligeti Műjégpályára. A hangulat alapján nem is ez lesz az utolsó alkalom, hogy a hallgatók megmutathatták tudásukat a jégen!

A Pécsi Tudományegyetem évadzáró karácsonyi koncertje

Könnyed ünnepi jazzkoncerttel zárult a Pécsi Tudományegyetem nemzetközi évada. Az eseménysorozat keretében az egyetem számos helyszínén és szerte a városban 90 programot rendeztek. Az évadzáró karácsonyváró koncerten forralt bor, és a Jazz&Snow Quartet téli és karácsonyi tematikájú szvinges darabjai segítettek az ünnepre hangolódásban. 

A Soproni Egyetem téli hangulata verhetetlen

Kicsit kilóg a sorból a Soproni Egyetem videója, hiszen nem egy rendezvényről szól, viszont annál hangulatosabb! A botanikus kertjük nem csak nyáron lenyűgöző, így tökéletes lehetőség egy téli sétára is. Ez a lehetőség ráadásul bármikor megvalósítható, így nem csúsztál le semmiről még!

Ha lemaradtál volna az egyetemed által szervezett ünnepi programokról, vagy szívesen ellátogatnál még valahová idén, akkor használd ki ezt a pár napot és látogass el egy karácsonyi vásárra, mielőtt bezárnának szilveszterkor.

Címkék: egyetem   karácsony   Mikulás   ünnep   ünnepi   videó