Free

Karácsonyi vásárkörkép: íme, a legjobb hazai vásárok!

Loibl Fanni | 2022-12-09
Az ország számos pontján elveszhetsz a karácsonyi forgatagban… a kérdés csak az, hogy melyek azok a városok, ahova érdemes kifejezetten az adventi készülődés miatt (is) elutazni? Íme néhány karácsonyi vásár, amit semmiképp sem érdemes kihagynod idén!

Hol adventeznél a legszívesebben? Budapesten, a Balaton környékén vagy esetleg vidéki nagyvárosokban? Bármihez is legyen kedved, biztosan lesz egy vagy akár több, neked tetsző karácsonyi vásár, hiszen idén decemberben is megelevenednek az ország legszebb terei!

Íme, a legjobb budapesti vásárok

Idén is vár a magyar főváros két legnagyobb adventi eseménye: a Vörösmarty téri karácsonyi vásár és az Advent Bazilika! Ez utóbbi immár a harmadik alkalommal lett az év legjobb karácsonyi vására a European Best Destinations utazási portál online szavazási versenyén

Idén is vár a magyar főváros két legnagyobb adventi eseménye. (Forrás: adventbazilika.hu)

A két állandó eseményen kívül pedig még rengeteg program és adventi vásárok egész sora látogatható.

 A főváros környékén is érdemes körülnézni az adventi vásárok között

Nem kell elutazni Budapestig, hogy átéld az igazi, karácsonyi hangulatot: az agglomerációban is számos, említésre méltó vásárt találsz.

Érden a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében, Pilisvörösváron a Templom téren, Dunakeszin a Casalgrande téren, Vácon a Március 15. téren és Szentendrén pedig a Fő téren bukkanhatsz klassz ajándékokra a szeretteidnek.

Hangolódj az ünnepekre a Balatonnál!

Nem csak nyáron érdemes elutazni a Balatonhoz. Ezt a karácsonyi programok széles választéka is bizonyítja: Siófok, Tihany, Almádi, Szárszó, Füred, Keszthely, Balatongyörök, Zánka, Kenese, Hévíz, Tapolca, Zalakaros, Zamárdi, Lelle és Paloznak is várja a karácsonyra készülődő látogatókat. 

A vidéki nagyvárosokban is készülhetsz a karácsonyra

Debrecen adventi vásárát, a Debrecen Adventet idén a 20 leghangulatosabb, kis európai vásár közé válogatta be az angol nyelvű Travelmag.

Győrben az Adventi Téli Fesztivál és Vásár, Sopronban a Soproni Advent, Szegeden a Szegedi Karácsonyi Hetek, Pécsett az Advent Pécs 2022, Székesfehérváron, Miskolcon pedig az Advent 2022 varázsol ünnepi hangulatot 2022-ben.

Címkék: advent   Budapest   karácsony   karácsonyi vásár   program   vásár   vidék