Free

A Netflix TOP10 sorozata – 2/2. rész

Bodzás Szabolcs | 2022-12-28
Múltkori cikkünkben kezdtük el a legnépszerűbb streaming-szolgáltató, a Netflix tíz legjobb sorozatát elemezni, ahol a tizedik helytől a hatodik helyezettig mutattuk be őket. Most jöjjön az első öt helyezett! Gyűjteményünkben csak olyan sorozatok kaptak helyet, amelyek legalább magyar felirattal elérhetők, de a legtöbbhöz magyar szinkron is tartozik.

Ha Netflix toplistánk korábbi helyezettjeire is kíváncsi vagy, akkor ebben a cikkünkben nézheted meg őket!

 

5. helyezett: Wednesday

Forrás: Netflix

Tim Burtonnek a streaming-világ kapcsán sem sikerült félrenyúlnia: megalkotta az év egyik legnagyobb sikerét, nézettségi számokban és a kritikusok elismertsége alapján egyaránt. Igazán közel áll hozzá, hogy letaszítsa a trónjáról a Netflix eddigi legnézettebb sorozatát a Stranger Things-et. 

Az Addams Familyből megismert Wednesday spin-off történetét követhetjük nyomon ebben az első évadot tekintve nyolc részes sorozatban. Kiderül belőle, hogy az immár kamaszlánynak hogyan sikerül kinyomozni egy halálos áldozatokat követelő rejtélyt egy bentlakásos iskolában. A szereposztás azért is érdekes, mert olyan nevek mellett, mint Catherine Zeta-Jones és Gwendoline Christie feltűnik Christina Ricci is, aki egykor már eljátszotta Wednesday karakterét. Bár most nem a különc lány szerepében bukkan fel.

Vérfarkasok, alakváltók, medúzák, szirének egyaránt garantáltak. Jó szórakozást!

 

4. helyezett: Szerelem vagy kötelesség?

Forrás: IMDb

A dobogóról éppen csak lecsúszott helyezettünk egy svéd sorozat, amely eddig két évadot élt meg. A történet központjában az ország koronahercege áll, aki beleszeret egy nála alacsonyabb rangú fiúba.

Hogy kezeli ezt a királyi udvar? Milyen módon próbál egy komplett social-csapat minden kompromittáló anyagot eltüntetni az összes közösségi médiás felületről? Hogyan viszonyul a mai társadalom egy ilyen kényes kérdéshez? Illetve maga a trónörökös a saját édesanyjához? Ebből a sorozatból kiderül!

A Netflix néhány héttel ezelőtt bejelentette, hogy megkezdték a sorozat harmadik, egyben befejező évadának gyártását.

 

3. helyezett: BoJack Horseman

Forrás: Netflix

Listánk egyetlen olyan helyezettje, ami a streaming-szolgáltató oldalán nincs fent magyar szinkronnal, csak felirattal. Ennek ellenére mindenképpen a dobogón a helye, hiszen az utóbbi évtized egyik legmélyebb gondolatokkal átszőtt sorozata.

A BoJack Horseman egy szürreális világot mutat be, ahol emberek és emberi tulajdonságokkal felruházott állatok együtt élnek egy megrajzolt világban, ami tökéletes görbe tükröt mutat a valódi világnak.

A sorozat elsőre fanyar szájízt váltott ki a kritikusokból, később azonban a véleményük megváltozott, a közönségsikerről nem is beszélve. Ugyanis ez a sorozat rendkívül komolyan veszi górcső alá, még ha elsőre humorba csomagolva is az olyan társadalmi problémákat, mint a gyermekvállalás, az alkoholfogyasztás, a drogfüggőség, a válás és nem mellesleg a sztárélet árnyoldalát. Évadról évadra egyre sötétebben és mélyebben elemezve ki az élet nagy kérdéseit.

 

2. helyezett: Nő a házban szemben az utca másik oldalán a lánnyal az ablakban

Forrás: Netflix

Abszolút groteszk, remek zsáner szatíra. Egy olyan filmsorozat, amelyben Kristen Bell hibátlan színészi játéka csak feltette az i-re a pontot. Keveseknek állt volna ennyire jól ez a szerep. Mintha Veronica Mars megkeseredett felnőttkori alteregóját láttuk volna.

Egy elvált, alkoholista nőt játszik, akinek különös fóbiái és mániái miatt jobb dolga nem akad,  a nemrégiben vele szembe költöző lakókat kezdi figyelni, nehogy bármiféle baj történjen. Azonban vele együtt lassan a néző is összekavarodik, hogy mi a valóság és mi a téveszme. Ebben a sorozatban valószínűleg végre nem fogod kitalálni, hogy melyik karakter áll a háttérben, és mozgat minden szálat… 

Ha a Nő az ablakban típusú alkotásokat kedveled, akkor üdítő lesz erről egy kifacsart verzió, ami végre nem kellemetlen paródia! Arról még nem érkezett információ, hogy érkezik-e második évad, kevés rá az esély, de nagyon reméljük, hogy egyszer folytatják!

 

1. helyezett: Te

Forrás: Netflix

A sorozat, amely kizárólag a(z eddigi) végkifejlete miatt került listánk élére. 2018-ban indult, az első évadára még akár azt is rá lehet fogni, hogy vontatott. Azonban a második évadban bekapcsolódik a központi férfikarakter, a Penn Badgley által játszott Joe Goldberg mellé egy legalább olyan fajsúlyú női karakter, a Victoria Pedretti által játszott Love Quinn. Innentől pedig a játék” elképesztően izgalmassá válik!

A harmadik évadban mindezt egy vadonatúj helyszínnel tetézik: a páros a gyermekükkel a kertvárosba költözik. És bizony hamar kiderül, hogy a kertvárosiak sokszor csak álcát mutatnak, igaz valójukat elfedvén próbálnak megfelelni a társadalom által elvárt előírásoknak”.

A harmadik évadzáró utolsó húsz perce egész egyszerűen bravúrosra sikeredett, és tökéletes keretbe is helyezte a történetet. A népszerű nézettség nagy úr: 2023. február 10-én újabb öt, majd egy hónappal később március 10-én még öt rész érkezik a sorozatból. Reméljük a színvonal nem fog romlani!