Uni

Egyetemistának lenni presztízs: így folytatódik az Educatio 2. napja!

UNIside | 2023-01-13
Csütörtökön megnyitotta kapuit a 23. Educatio Kiállítás, a rendezvényen mintegy 150 kiállító várja a látogatókat. Ha most felvételizel, ott a helyed. Ne maradj le, az UNIside csapata a második napon is kint vár!

Elstartolt az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás, ahol már az első napon is nagyon sokan voltak. A délelőtti idősávok már két nappal ezelőtt beteltek, amelyről az Educatio Kiállítás hivatalos Facebook oldalán tájékoztatták az érdeklődőket. 

Megtudhatod, melyik egyetem mit kínál, akár képzés, akár programok tekintetében és tájékozódhatsz mindenről, ami érdekel az egyetemi élettel, tanulással kapcsolatban. (Fotó: UNIside)

Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár az esemény megnyitóján elmondta: ritka az az ország, ahol tíz egyetemistából nyolc állami ösztöndíjjal kezdheti meg tanulmányait. Az állami ösztöndíj mellett ráadásul 33 különböző ösztöndíjat kínálnak, mintegy 70 milliárd forintból, 170 ezer hallgatónak.

Az államtitkár pénteki beszédében hangsúlyozta, hogy Magyarország sikeressége többek között azon múlik, hogy sikeres-e a felsőoktatás. Hozzátette: próbálják átalakítani a képzési kereteket, hogy az egyéni munka helyett a projektmunka, az egyéni tanulás helyett a csoportmunka kerüljön előtérbe. A tanár-diák viszony helyett egyre inkább kollegialitás kezd kialakulni a hallgatók és oktatók között, akik közös kutatási programokba kapcsolódnak be, közös prezentációkban vesznek részt, közös publikációkat készítenek.

Egy diplomás ma 36 nap alatt helyezkedik el Magyarországon, és a bérelőnye is jelentős, több mint 80 százalékos. (Fotó: MTI)

Hankó Balázs szerint a hallgatók jövőformáló képessége és az egyetemeken születő innovációk mind akkor jók, ha azok a magyar gazdaságot erősítik és a társadalmi kihívásokra találnak megoldást.

 

Mire számíts, ha eljössz?

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A rendezvény, ahogyan a nyílt napok is, biztosítja az idelátogató diákok számára az igazolást, de ez nem automatikus: kizárólag személyesen lehet kérni és csak a helyszínen. Utólagos pótlási lehetőség nincs.

Itt lehetőséged van információkat és benyomásokat gyűjteni az egyetemekről, személyesen az oktatóktól, vagy épp jelenlegi hallgatóktól. Megtudhatod, melyik egyetem mit kínál, akár képzés, akár programok tekintetében és tájékozódhatsz mindenről, ami érdekel az egyetemi élettel, tanulással kapcsolatban. 

 

Keresd az UNIside standját!

Keress minket az „A” pavilon TK 28-as standján! (Fotó: UNIside)

Mi már nagyon várjuk, hogy találkozhassunk! Keress minket az „A” pavilon TK 28-as standján (a pavilonoknál a 202-es tájékozódási számnál). Segítünk a felvételiben és nyereményjátékkal is készülünk, amelyen EFOTT belépőt is nyerhetsz! Szeretettel várunk téged!

 

Vasárnapig féláron vásárolható meg az UNI 2023 egyetemi rangsor!

Az UNI in&out 2023 című magazin január 15-éig féláron lehet a tiéd, amelyet személyesen nálunk tudsz átvenni az Educatio kiállításon!