Free

3+1 szuper budapesti reggeliző hétvégi brunchozóknak

Loibl Fanni | 2022-11-28
A brunch, ahogyan számos helyen a világon, úgy Budapesten is aranykorát éli: ezt a reggelizők előtti szombat-vasárnap délelőtti kígyózó sorok is bizonyítják. Ha nem foglalsz előre asztalt a hétvégére, akkor majdnem biztos, hogy hoppon maradsz, hacsak nem vagy hajlandó hosszan várakozni. Lássuk, hogy mely reggeliző helyek lopták be magukat a budapestiek szívébe!

A villásreggelik története Angliából indult és több mint egy évszázados múltra tekint vissza. A kései reggeli után vágyakozók pedig azóta is fáradhatatlanul fedezik fel az újabb és újabb helyeket. Íme, Budapest néhány ikonikus vendéglátóhelye.

à table! – A francia

Bonjour! Az igazi, hamisítatlan francia reggeliért nem kell Párizsig menni! Kiváló francia (és magyar) alapanyagokból helyben sütött, autentikus francia péksütemények és kenyerek, valamint frissen készült desszertek és fagylaltok gazdagítják a kínálatukat. Az à table! immár 14 budapesti és Budapest környéki üzletében várja a francia vidéki gasztronómia szerelmeseit. 

A villásreggelik története Angliából indult és több mint egy évszázados múltra tekint vissza. (Forrás: Freepik.com)

Tipp: Ne hagyjátok ki a város egyik (ha nem a legjobb) bagettjét, ha itt jártok!

ZOSKA – Az otthonos

Az Astoria mellett egy eldugott kis utcában található ez az otthon hangulatát árasztó, aprócska hely. A ZOSKA az egyszerű, de nagyszerű reggelik és a klasszikus ízek helyszíne: szendvicsek, zabkása, bundás kenyér és rántotta. Huppanj le az egyik kényelmes székre és érezd „otthon” magad e hangulatos reggeliző helyen! 

Tipp: Hagyj egy kedves üzenetet az utókornak a cetlifalon!

Két Szerecsen Bisztró és Kávéház – A régi (vágású) barát

A budapesti gasztronómiai térkép egyik régi és igen kedves szereplője a Két Szerecsen Bisztró. A klasszikusat a modernnel ötvöző bisztróban elegáns környezetben, akár egy pohár pezsgő mellett költheted el a brunchok színe-javát: bécsi virsli, egg benedicts variációk, angol reggeli, lazacos fogások egész sora és persze a vajas croissant házi lekvárral sem maradt le az étlapról.

Tipp: Nem csak a reggelijük kiemelkedő, ebédre is érdemes időnként betérni hozzájuk!

A budapesti gasztronómiai térkép egyik régi és igen kedvelt szereplője a Két Szerecsen Bisztró. (Forrás: ketszerecsen.hu)

+1: Villa Bagatelle – A fényűző

Budapest legimpozánsabb reggeliző helye címét – ha lenne ilyen – biztosan az 1932-ben épült, budai Villa Bagatelle vinné el. A 12. kerületben található villa egész nap elérhető, nagybetűs villásreggelit és ebédmenüt kínál a vendégeinek. Avokádó, tojásételek, helyben készült péksütemények, házi gofri és lazac vár! Ha szerencséd van, akkor a fényárban úszó teraszukon kóstolhatod meg ezeket a mesés fogásokat (szinte kötelezően egy Mimosa koktél társaságában).

Tipp: Ha egy gyors reggelire vágysz és a közelben jársz, akkor a villa földszintjén található Brótpékség a te helyed!

Címkék: brunch   Budapest   étkezés   reggeli   reggeliző