Free

Szabadegyetem koncertekkel – Idén is lesz Ludovika Fesztivál

UNIside | 2023-04-15
Idén is megrendezi a Ludovika Fesztivált a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE). A május 11–13. közötti eseményen szabadegyetemmel, koncertekkel és családi nappal várják az érdeklődőket az Orczy-parkban.

A háromnapos tavaszi fesztiválon május 11-12-én a Ludovika Szabadegyetem programsorozaté lesz a főszerep.

 

Ronald Reagan korábbi biztonsági tanácsadója is előadást tart

A két nap során többek között az alábbi nemzetközileg elismert szakemberek tartanak előadást a Ludovika Campuson:

  • Edward N. Luttwak, a washingtoni Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központjának vezető munkatársa, Ronald Reagan korábbi biztonsági tanácsadója,
  • Charles J. Vörösmarty, az NKE díszdoktora, a világ egyik prominens hidrológiai szakértője
  • Janne Haaland Matláry, a nemzetközi politika professzora, volt norvég külügyminiszter-helyettes.
  • Scott Donovan, a Nemzetközi Bűnüldözési Akadémia budapesti szervezetének igazgatója, aki több mint 20 évig dolgozott speciális ügynökként az Egyesült Államok titkosszolgálatánál.

A hazai előadók névsora is széleskörű, az NKE oktatói és kutatói mellett többek között:

  • Orbán Balázzsal, a miniszterelnök politikai igazgatójával,
  • Navracsics Tibor területfejlesztési miniszterrel,
  • Sztáray Péter biztonságpolitikáért és energiabiztonságért felelős államtitkárral,
  • valamint a védelmi innovációért felelős miniszteri biztossal, Porkoláb Imre dandártábornokkal is személyesen találkozhatnak a résztvevők – olvasható az NKE közleményében.

 

Családi nap, koncertek

Május 13-án, szombaton a családi nap keretében a szélesebb közönség is betekintést nyerhet az egyes hivatásrendek világába: honvédségi és rendészeti programokkal várják az érdeklődőket.

Május 11-13. között rendezik meg az idei Ludovika Fesztivált (Fotó: NKE)

A Tóparti Színpad péntek esti koncertjein fellép Áron András, a Konyha, az erdélyi 4S Street, valamint a kárpátaljai Ullie zenekar. A party sátorban a BSW koncertje után pedig Koósz Milán, Cooky és JumoDaddy zenél majd.

A rendezvény ingyenes, de május 11-én és 12-én a szabadegyetemi programokon való részvétel, valamint a party sátorba történő belépés regisztrációhoz kötött. További információ a fesztivál honlapján érhető el.

 

Páros napijegyek nyerhetők az EFOTT-ra

Az egyetemisták, főiskolások legfőbb fesztiválját, az EFOTT-ot pedig július 12. és 16. között rendezik meg a Velencei-tó északi partján, Sukorón. Az EFOTT idei házigazdája a Pannon Egyetem lesz.

Most 3 darab EFOTT páros napijegyet sorsolunk ki azok között, akik kitöltik az UNI és a Mateking.hu közös kutatása, az Így tanultok ti! felmérését.