Free

Kiderült, hogy melyik egyetem lesz a 2023-as EFOTT házigazdája

Tar Gábor | 2022-12-06
A Pannon Egyetem lesz a jövő évi EFOTT házigazdája. A júliusban tartandó fesztivált a Velencei-tó északi partján, Sukorón rendezik meg.

A 2023. július 12. és 16. között megrendezendő Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának (EFOTT) házigazdája a Pannon Egyetem lesz – jelentették be a fesztivál szervezői. A veszprémi székhelyű egyetem nyerte el a rendezvény házigazda szerepét az EFOTT tulajdonos szervezete, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) pályázatán.

Sukoró lesz a helyszín

Mivel Veszprém – a Balaton Régióval közösen – Európa Kulturális Fővárosa lesz jövőre, így a Velence-tó északi partján fekvő Sukorón megrendezendő fesztiválon is kiemelt szerepet kap a kultúra. Olyan értékek mellett, mint a fenntarthatóság, a sport vagy a testi és lelki egészség – olvasható a Pannon Egyetem közleményében.

Július közepén rendezik meg a 2023-as EFOTT-ot (Fotó: HÖOK)

Az egyetem több mint száz programmal és legalább kétszáz önkéntessel várja a fesztiválózókat, akik többek között

  • drámafoglalkozásokon,
  • kreatív dalszerző versenyen,
  • idősek-fiatalok táncpárbajon is részt vehetnek,
  • készíthetnek hulladékokból – műanyag granulátumból, textilből, üvegből – ékszert,
  • pszichológus hallgatókkal beszélgethetnek olyan mindennapos mentális problémákról, mint a játékszenvedély, a depresszió, a stressz,
  • vagy éppen rekreációs pontokon kúrálhatják másnaposságukat egy masszázzsal és egy jó húslevessel.

A Veszprémi Egyetemi Napok 30. jubileumát ünnepli jövőre

„Amikor elhatároztuk, hogy ringbe szállunk a jövő évi EFOTT-ért az lebegett a szemünk előtt, hogy milyen „nagyot szólna”, ha ugyanabban az évben, amikor Veszprém lesz Európa Kulturális Fővárosa, amikor a Veszprémi Egyetemi Napok harmincadik jubileumát ünnepli, amikor Magyarországon először SolarBoat világkupa futam kerül megrendezésre – a Pannon Egyetem szervezésében – Balatonalmádiban, akkor mi lehetnénk a házigazdái Magyarország legmenőbb és legnagyobb hallgatói rendezvényének!” – mondta Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja.

Az UNIside nyereményjátékában 5 szerencsés jelentkező páros belépőjegyeket nyerhet a 2023-as EFOTT-ra. A november végén indult és december 29-ig tartó játékban hetente egy páros napijegyet sorsolunk ki.