Uni

Tavaszi szünet februárban, vizsgák külső helyszíneken – Ezek az ELTE újabb energiatakarékossági intézkedései

Tar Gábor | 2022-10-30
Ismét módosította a tanév rendjét az Eötvös Loránd Tudományegyetem az energiatakarékossági intézkedések részeként. Arról is döntöttek, hogy a vizsgákat döntően külső helyszíneken tartják meg.

A 2022–23-as tanév rendjének módosítása a regisztrációs és vizsgaidőszakokat, illetve a tavaszi szünetet érinti.

Meghosszabbítják a téli vizsgaidőszakot

A december 19-én kezdődő vizsgaidőszak egy héttel hosszabb lesz, így február 11-ig tart. A jelenléti vizsgákat jellemzően nem a megszokott kari helyszíneken és időpontokban tartják, hanem az egyetem köznevelési intézményeiben, kollégiumokban, valamint a téli időszakban is fűtött helyiségekben – olvasható az egyetem honlapján.

A téli vizsgaidőszak február 11-ig tart az ELTE-n (Fotó: Pixabay)

A tavaszi félév regisztrációs időszaka február 19-ig tart, míg az előrehozott tavaszi szünet február 20–25. között lesz. A tavaszi félévben pedig február 27-én indul a tanítás, a szorgalmi időszak utolsó napja május 27. A vizsgaidőszak május 29-től július 15-ig tart.

Már egyszer módosult az idei tanév rendje

Korábban írtunk arról, hogy az ELTE az energiatakarékossági intézkedések részeként először szeptember elején módosította a tanév rendjét. Eszerint az őszi szünetet december 12–17. között tartják meg, így az őszi félév utolsó tanítási napja és ezzel a szorgalmi időszak vége december 9-én (levelező munkarendben 10-én) lesz.

Az ELTE – a közszolgálati egyetemhez és a BME-hez hasonlóan – állami fenntartású egyetem, így rá is vonatkozik az a kormányrendelet, amely szerint október 1-jétől az állami intézményeket nem lehet 18 foknál (a 14. éven aluliakat oktató köznevelési intézményekben 20 foknál) melegebbre fűteni.

A többi hazai egyetem energiatakarékossági intézkedéseiről itt olvashattok:

Kollégiumokat is bezár a közszolgálati egyetem az energiatakarékosság jegyében

Elmarad az őszi szünet, 20 fok lesz a termekben – A pécsi egyetem is döntött a takarékossági intézkedésekről

Hosszabb lesz a téli szünet – Így spórol a Corvinus

A melegvizet is elzárják a takarékoskodás miatt a Pázmányon

Visszafogják a fűtést, melegvíz sem mindig lesz a BME-n

Három hétre bezárják a szegedi egyetem kollégiumait