Free

Programajánló a Múzeumok Őszi Fesztiválja első hetére (szeptember 25. – október 1.)

UNIside | 2023-09-25
Az első Múzeumok Őszi Fesztiválja 2006-ban került megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.

Az idei programsorozat szeptember 25-től november 12-ig tart, jelmondata a „Jövő! Menő! Múzeum!”. A programok a tudomány és a technológia kapcsolatára, valamint a természettudományok és a múzeumok kapcsolódási pontjaira fókuszálnak.

 

Budapesti Programajánló

Több izgalmas és érdekes program közül választhatnak a budapestiek már rögtön a fesztivál első hetén is, ezekből szemezgettünk nektek.

Fittmúzeum tematikában a hét programjai között megtalálható a jóga a Barokk Csarnokban, séta a Tisztviselőtelepen a Zene világnapjához kapcsolódva, ókori séta az Aquincumi Múzeumban, múzeumközi kóborlás a belvárosban a Petőfi Irodalmi Múzeum szervezésében, vagy futás az egészségmegőrzés jegyében.

Már az első héten számtalan izgalmas program közül választhatunk. (Fotó: 123RF)

Szeptember 26-án Csak szépen, fenntarthatóan címmel várja fenntarthatósági témanapra az érdeklődőket a Magyar Természettudományi Múzeum, valamint természetes bélyegtervezésre hív a Bélyegmúzeum.

Szeptember 28-án a Grafikai gyűjtemény kulisszatitkaiba enged betekintést a Szépművészeti Múzeum.

Szeptember 30-án 10 óra és 14:30 között két turnusban látogatható a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ szervezésében az IPARTERV kiállítás, valamint a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár szervezésében Szent Mihály napi programok kerülnek megrendezésre a Vajdahunyadvárban.

A további budapesti programok között itt böngészhetsz.

 

Programok a fővároson kívül

Számos érdekes programmal várják a vidéki múzeumok a látogatókat, ezekből emeltünk ki néhányat:

Szeptember 26. Szolnok
Kézműves Kedd – Viaszfestés a Tabáni Tájházban Pálinkásné Földi Mária vezetésével.

Szeptember 26. Dunaújváros
Vezetett séta a Dunaújvárosi építészeti emlékek tanösvényén, melyen a résztvevők megtudhatják, hogy született a korábbi kukorica- és búzatáblák helyén egy új város.

Szeptember 30. Hatvan
Szalai István hivatásos vadász vezetésével fedezhetik fel a Muzsla természeti kincseit az érdeklődők.

Szeptember 30. Keszthely
Hajózás a mesék világába – A Balatoni Múzeum szervezésében a népmese napján a Balaton legrégebbi hajóján, a Helkán úszhatnak az érdeklődők a mesék és a kreativitás világába.

Október 1 – November 12. Zalaegerszeg
Szabadulós játék” a belvárosban, melynek során az egykori török kori vár területén barangolva különböző térképek, feladatok és nyomok segítségével juthattok állomásról állomásra közelebb a kulcs rejtekhelyéhez. A játékos nyomozás során megismerhetitek a középkori és török kori Egerszeg történetét, valamint a belváros rejtett „kincseit” fedezhetitek fel.

További programok között böngészhetsz a Múzeumok Őszi Fesztiválja weboldalán.