Free

Holnap mutatják be Limpár Imre új könyvét

UNIside | 2022-11-09
November 10-én, délután 17 órakor mutatják be Limpár Imre, tanácsadó szakpszichológus legújabb, Önismereti lehetőségeink című könyvét az Örkény Könyvesboltban.

Limpár Imre, szakpszichológussal oldalunkon korábban hivatástudattal kapcsolatban készítettünk már interjút. Most legújabb kötete kerül a reflektorfénybe.

Fotó: Limpár Imre

A változás kapcsán sok az üveggyöngy, sok a frázis és a gyors változást ígérő metodika. Az önismeret Marianna-árkát és Mount Everestjét azonban nem is olyan egyszerű bejárni, mint azt sokan hirdetik. 

Limpár Imre új könyve rendet kíván tenni a fejekben, hogy milyen tények és tévhitek léteznek az igazságot kereső lelkünk előtt a XXI. században, ahol lassan az az érzésünk, mindenki ért a pszichológiához. Egyszer végre mondjuk ki: nincs gyors változás. Ez a könyv a lélek szubjektív igazságáról szól, hogy miként juthatunk közelebb a lelkünk és az életünk megértéséhez. 

A könyv legfontosabb mottója, ami a kötet hátlapján is szerepel:

„Bízz azokban, akik az igazságot keresik, és kételkedj azokban, akik már megtalálták.” (André Gide)

Ne legyenek illúzióink! Csak mert több évtizede a különféle pszichoedukációs hatások révén a köznyelv részévé vált az önismeret szavunk; mert boldog-boldogtalan használja és hangsúlyozza a fontosságát; mert önsegítő könyvek százai emelik ki az ősi bölcsesség örök igazságát, mely szerint az egyik legnagyobb titok az életben a „Nosce te ipsum!”, a „gnóthi szeauton” (γνῶθι σεαυτόν) – Ismered meg önmagad! – attól még az átlagembernek semmilyen önismerete nincs.

A valóságban manapság a legtöbb embernek legfeljebb öntalálkozásai akadnak. Önmagunk megismerését – tisztelet a kivételnek – felváltotta az időnkénti összefutás önmagunkkal egy-egy lopott félórára.

A kötet az alábbi kérdésköröket vizsgálja:

  • I. Az önismeret egy életstílus
  • II. A K+F mítosza, avagy miben tévednek a motivációs trénerek?
  • III. A szökési sebesség. Meddig tart szüleink hatalma?
  • IV. Hogyan kerültünk időcsapdába?
  • V. A pszichokérdések rejtelmei
  • VI. Pszichotechnikák 2.0
  • VII. Az arany négyszög. Térkép önmagunkhoz

A szerző könyve ezen a linken rendelhető meg kedvezménnyel. Továbbá újból kiadták korábbi kötetét, A siker tervezhető című írást.