Free

Januári programok kultúraimádóknak

Loibl Fanni | 2023-01-03
Az év első hónapja idén a színesebbnél-színesebb kiállításoké és a kulturális programoké. Ha a bekuckózásnál aktívabb szeretnél lenni januárban, akkor most érdemes tovább olvasnod. Januári programajánlónk következik.

Lássuk, hogy mi mindent tartogat a január Budapesten!

Vaszary. Az ismeretlen ismerős – kiállítás: 2022. szeptember 14. – 2023. január 15.

A hónapban utoljára lehet megtekinteni Vaszary Jánosnak, a magyar képzőművészet egyik legnagyobb alakjának a munkáiból nyílt kiállítást. A különleges tárlat 24 eddig ismeretlen művet is bemutat.

Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria

A városi kutyatartás történetét különböző régészeti leletek, régi plakátok, képek és archívumok őrizték meg az utókor számára. (Fotó: Fortepan/Selmeczi Levente)

VAU! A fővárosi kutyatartás kultúrtörténete: 2022. október 13. – 2023. március 26.

Érdekel, vajon hogyan tartottak ebet a fővárosban az elődeink? Akkor irány a Kiscelli Múzeum! A rendhagyó tárlat során (ahova akár a saját négylábúddal is érkezhetsz) megismerheted a kutyatartás különböző formáit egészen a 19. századtól kezdve. Továbbá szó lesz még ókori és középkori szokásokról, valamint a városi kutyatartás szabályairól is, amelyeket különböző régészeti leletek, régi plakátok, képek és archívumok őriztek meg az utókor számára.

Helyszín: BTM Kiscelli Múzeum

Body Worlds: 2022. november 16. – 2023. február.19.

A már több, mint 50 millió látogatót számláló Body Worlds az emberi test világába kalauzolja el az érdeklődőket. A kiállítás az úgynevezett plasztinációs eljárás révén megőrzött, valódi emberi testeken keresztül tájékoztat az anatómiáról, a fiziológiáról és az egészségről. Nem titkolt célja, hogy felhívja a figyelmet a korlátainkra és képességeinkre, valamint a tudatos életmód fontosságára.

Helyszín: Etele Pláza, 3. emelet

Travelling Galaxy – Star Wars kiállítás: 2022. december 28. – 2023. március 31.

Star Wars-rajongóknak kötelező program ez a privát kollekción alapuló interaktív kiállítás! Sok száz, a filmekből is ismerős relikviát, makettet, modellt és életnagyságú bábut mutat be, elsősorban a Star Wars IV., V. és VI. részeiből. A filmbeli helyszíneket tökéletesen felelevenítő termek, díszletek, világítások és interaktív berendezéseknek köszönhetően a látogatók egy hamisítatlan, galaktikus kaland részeseivé válhatnak.

Helyszín: 1053 Budapest, Kecskeméti utca 5.

23. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás: január 12–14.

Felvételizés előtt állsz vagy gyakorlati helyet keresel? Esetleg kíváncsi vagy, hogy mennyit ér a diplomád a munkaerőpiacon? Akkor látogass ki január második hétvégéjén a Hungexpora, ahol nemcsak egyetemet, hanem karriert is választhatsz! A felsőoktatási intézményeken kívül számos piaci szereplő és munkáltató is várja a hallgatókat az eseményen. (A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött.) 

A kiállításon az UNIside is ott lesz, szeretettel várunk benneteket a standunkon!

Helyszín: Hungexpo

Jégkirályság – Jégcirkuszi show: január 14. – március 19.

A Jégkirályság előadás alkalmából valóságos jégbirodalom válik a Fővárosi Nagycirkuszból. A megszokott cirkuszi számok mellett káprázatos zsonglőrmutatványok és jégkorcsolyaszámok várják a kristályvilág iránt érdeklődőket.

Helyszín: Fővárosi Nagycirkusz

Címkék: január   kultúra   program   programajánló