Free

Digitális élmények Budapesten!

Babay Zsolt | 2023-03-05
Létezik a fővárosban egy olyan különleges hely, ahol megismerkedhetsz a ma létező legmodernebb technológiákkal. Ha lehetőséged adódik rá, ne hagyd ki: robotika, 3D, VR – egy helyen!

Az EDU&FUN egy szuper kreatív hely, amely olyan programot kínál, amelyekkel játszva tanulhatsz, felfedezheted és kipróbálhatod a legújabb infokommunikációs és digitális eszközöket. A szombati programok – előzetes bejelentkezés után – ráadásul ingyenesek!

Az élményközpontban személyesen is találkozhatsz a legkorszerűbb technológiákkal, a Digitális Témahétre tervezett program során megismerheted a robotok világát, találkozhatsz ipari és humanoid robotokkal, sőt robotok programozásában is próbára teheted magad. Felfedezheted a 3D nyomtatás, szkennelés és tárgytervezés technológiáját. Benézhetsz egy okosotthonba is, ahol a fűtést, a világítást, a takarítást akár egy telefonról is vezérelhetjük. Kipróbálhatsz VR-eszközöket, tájékozódhatsz a legújabb technológiai trendekről. Az  élményközpontban az interaktív tárlatvezetések 90 percesek. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció a feltétele. 

De nézzük a kínálatot részletesebben.

 

Robottechnológia

Pepper, Nao, Aibo, Sphero – csak néhány azok közül a robotok közül, amelyekkel találkozhatsz az Élményközpontban. A robotok ma már az életünk minden területén feltűnnek, legyen szó szórakoztatásról vagy ipari megoldásokról. Akár hiszed, akár nem a humanoid robotokkal beszélgethetsz, a robotkarokat egyszerűen vezérelheted, és megtanulhatod a robotszerkezetek építését és programozását is. A robotika egyik felhasználási területéről egy korábbi cikkünkben is olvashatsz.

Robottechnológia

A látogatók különleges roboteszközöket is kipróbálhatnak a helyszínen (Fotó: EDU&FUN)

3D nyomtatás

A prototípusgyártásban napjainkra megkerülhetetlenné vált, az egészségügyben egyre jobban terjed a technológia alkalmazása, de képzeld el, már hidakat és házakat is nyomtatnak 3D nyomtatóval! A kiállításon kipróbálhatod a tárgyalkotás különböző fázisait a tervezéstől a megvalósításig. Közelről megismerheted a 3D nyomtatók technológiáját és működését. Az ezzel az eszközzel korábban készült alkotások is megnézhetők, sőt meg is foghatók a helyszínen.

3D szkennelés

Fiatalok a 3D-szkenner használata közben (Fotó: EDU&FUN)

A népszerű VR és AR!

Biztosan hallottál már ezekről a rövidítésekről, melyek a vizuális élmények egészen új területei. A pavilonban VR-eszközök segítségével bejárhatod kedvenc városodat, vagy felfedezheted akár a Mars felszínét is. Ha eléggé kreatív vagy, akkor alkothatsz virtuális festményt vagy szobrot VR-környezetben, de lehetőség van animáció alkotására is a greenboxban.

 

Smart megoldások

A kiállításon lévő okosotthonban láthatsz smart-megoldásokat működés közben. Tapasztalhatod, hogyan képesek időt és energiát megtakarítani számunkra. Kipróbálhatod a robotporszívót, az okosizzót, az okosmérleget. A jövő és technológiai fejlődés témakörében meglepő választ olvashatsz ebben a cikkben, mely a digitalizáció és az üzleti teljesítmény kapcsolatáról szól.

Fontos, hogy a központ egyénileg vagy családdal csak szombatonként látogatható!

Ha kedvet érzel ellátogatni oda, megcsodálni és kipróbálni a jövőt regisztrálj itt!

Címkék: 3D   digitalizáció   Robotika  

UNI 2023

Szavazás