Rangsorok

A kelet-európai régió legjobb 3 üzleti iskolája közé választották a Corvinust

Tar Gábor | 2022-11-12
Idén is bekerült a kelet-európai régió három legjobb üzleti iskolája közé a Budapesti Corvinus Egyetem a felsőoktatási intézményeket értékelő párizsi központú nemzetközi ügynökség, az Eduniversal felmérésében.

Az Eduniversal idén is megjelentette a világ ezer legjobb, üzleti tudományokkal foglalkozó egyetemének rangsorát, ahová 154 ország felsőoktatási intézménye került fel.

A szervezet idei világkongresszusát a napokban tartották meg Kairóban, ahol az Eduniversal rangsorában szereplő egyetemek vezetőinek szavazatai alapján megválasztották a világ különböző régióinak (kilenc térségének) legjobb három üzleti iskoláját – derül ki a Corvinus közleményéből.

Az ezres rangsorban szereplő egyetemek vezetőinek arra a kérdésre kellett válaszolniuk, hogy melyik egyetemet ajánlanák diákjaiknak, ha azok a saját egyetemükön kívül a régióban szeretnének tanulni. 

A régió legjobbja a prágai és a ljubljanai üzleti iskola lett

A Corvinus idén is bekerült a kelet-európai térség legjobb három üzleti iskolája közé. Holtversenyben a Szentpétervári Állami Egyetemmel a harmadik helyre került a 21 országot felölelő régiós rangsorban.

A térség legjobb üzleti iskolájának a Prágai Közgazdaságtudományi Egyetemet, valamint a Ljubljanai Egyetemet választották holtversenyben. A második helyet a Varsói Közgazdaságtudományi Egyetem szerezte meg.

A régió díjazott üzleti iskoláinak vezetői. Balról jobbra az első helyen Fehér Péter, a Corvinus nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője (Fotó: Corvinus)

A Corvinust az elmúlt években rendre a kelet-európai régió legjobb három üzleti iskolája közé választották: 2020-ban, 2018-ban és 2017-ben második lett, 2019-ben pedig első.

A Harvard és a London Business School vezeti saját régiójának rangsorát

Az észak-amerikai térségben a Harvard került az élre. Utána az MIT következik a sorban, majd a harmadik helyen holtversenyben a kanadai McGill Egyetem, valamint a Yale áll. Nyugat-Európában a London Business School lett az első, megelőzve a Copenhagen Business School-t, valamint a francia INSEAD üzleti iskoláját.

Nemrégiben írtunk arról, hogy a Corvinus egyedüli hazai intézményként idén is felkerült a Financial Times világ legjobb menedzsment képzését tartalmazó listájára. A Vezetés és szervezés mesterszakával a 98. helyet szerezte meg a top100-as rangsorban.

Arról is beszámoltunk, hogy a 12. helyen végzett a világ egyik legelismertebb vezetőképzési rangsorában, a QS 2023 Masters in Managementben a CEMS MIM program, amelyet több üzleti szakkal együtt végezhetnek kettősdiploma-programként a Corvinus diákjai.

Címkék: Corvinus   Eduniversal   rangsor   üzleti iskolák