Uni

A világ toplistájára került a Corvinuson is elérhető üzleti képzés

Magyar Krisztina | 2022-10-20
Tizenkettedik helyen végzett a világ egyik legelismertebb vezetőképzési rangsorában a CEMS MIM program, amelyet kettősdiploma-programként végezhetnek el a Corvinus diákjai. A QS 2023 Masters in Management rangsorban 176 menedzsment programot értékelték, így a Magyarországon csak a Corvinuson elérhető program globálisan a vezetőképzések legjobb 7 százalékába került.

Tizenkettedik helyet szerezte meg a Magyarországon csak a Corvinus Egyetemen elérhető CEMS Master’s in International Management (MIM) program a 2023-as QS Masters in Management Rankings rangsorban.

A CEMS MIM ezzel az eredménnyel három helyet javított tavalyi besorolásán. A CEMS MIM programot több üzleti szakkal együtt végezhetnek kettősdiploma-programként a Corvinusos diákok, amely képzésre 2022-től automatikusan felvételt nyernek az angol nyelvű Vezetés és szervezés mesterszak hallgatói.

A CEMS Master’s in International Management képzésről

A CEMS MIM oklevelet évente körülbelül ötven hallgató szerzi meg a Corvinuson. A képzés nyolc magyar nyelvű és hét angol nyelvű gazdasági mesterképzéssel együtt végezhető. A sikeresen teljesítők két diplomát kapnak, anélkül, hogy plusz krediteket, vagy plusz féléveket kellene vállalniuk a standard tanterven felül. A hallgatók a második tanév egyik félévét valamelyik magasan elismert külföldi CEMS egyetemen teljesítik. 

Fotó: 123RF

A QS Business Master’s Rankings-ról

A brit Quacquarelli Symonds egyike a világ három legbefolyásosabb egyetemi rangsorának, a Times Higher Education World University Rankings és az Academic Ranking of World Universities mellett. A  CEMS (The Global Alliance in Management Education) egyetemek, üzleti iskolák, vállalatok és civil szervezetek nemzetközi együttműködése. Országonként egy egyetemet választanak be, hazánkat 1996 óta a Corvinus képviseli.

A CEMS végzettjei jellemzően kiemelkedő globális karriert futnak be.

A QS rangsor foglalkoztathatóság részkategóriájában a CEMS idén a világ legjobb 8 százalékába került, ár–érték arány terén a legjobb 8,4 százalékba. Ezen kívül jóval a globális átlag felett teljesített a véleményformáló vezetői szerep, az alumni eredmények és a sokszínűség kritériumait tekintve is.

Címkék: Corvinus   egyetem   felsőoktatás   QS rangsor   rangsor   UNIside