Free

Vannak vezetői ambícióid? Akkor az MCC képzése neked szól!

UNIside | 2023-03-30
Április 30-ig lehet jelentkezni a Mathias Corvinus Collegium (MCC) vezetőképző akadémiájának egyéves ingyenes képzésére. Olyan 28 év alatti, friss diplomás vagy végzős hallgatókat várnak, akik folyékony angolnyelv-tudással, valamint legfeljebb hároméves munkatapasztalattal rendelkeznek.

Az MCC vezetőképző akadémiája vezetői ambíciókkal rendelkező diplomás fiataloknak nyújt ingyenes komplex képzést. A program célja, hogy olyan ismereteket adjon át hallgatóinak, amelyek segítségével hatékony vezetőkké válhatnak.

Az ősszel induló egyéves képzés első hónapja egy intenzív felkészítés, melynek célja az olyan alapkompetenciák, alapismeretek átadása, amelyek a vezetői gondolkodás elsajátításának elengedhetetlen részét képezik.

A következő hat, úgynevezett standard hónap alatt a tantermi és a tantermen kívüli programelemek elvégzésével a hallgatók egyre mélyebb tudást szereznek a vezetői munka lényegéről. Ezalatt kurzusok, tréningek, céges szervezeti látogatások és kapcsolódó projektfeladatok, exkluzív beszélgetések, tanulmányutak és közösségi programok váltják egymást – olvasható az MCC közleményében.

 

Gyakorlati képzés céges projektekkel

A képzés célja, hogy a hallgatók ne csak tantermi körülmények között, hanem a piaci világban is kipróbálhassák magukat.

A céges programok során a kiválasztott partnerszervezetek lehetőséget biztosítanak arra, hogy a Vezetőképző Akadémia hallgatói egyhetes látogatás kíséretében megismerhessék a céget, működési környezetét, módszereit.

Az MCC vezetőképző programjában jellemzően 15-20 huszonéves fiatal vesz részt. (Fotó: MCC)

A képzésben a hallgatók legalább egy alkalommal hosszabb időtávú, mélyebb vállalati projektekben is részt vesznek, melynek során megtanulják és elmélyítik a projektmenedzsment készségeket és eszköztárat.

A fiatalok az egy év során akár 6-8 vállalattal vagy szervezettel is megismerkedhetnek mélyebben, míg az egyéb látogatások keretében csaknem száz szervezet működéséről szerezhetnek személyes tapasztalatot.

Külföldi tanulmányutak

A Vezetőképző Akadémia hallgatói tanulmányutakra is mennek: több mint 50 napot töltenek el Magyarországon, a Kárpát-medencében, Európában és a tengerentúlon egyaránt. Az utazások alkalmával magyar vagy magyar vonatkozású szervezeteket látogatnak meg, ahol lehetőségük nyílik betekinteni azok működésébe, szervezeti felépítésébe, történetébe.

A szakmai programok keretében a legmagasabb szintű döntéshozókkal, vezetőkkel, polgármesterekkel, tisztviselőkkel, tanácsadókkal találkozhatnak.

Az idei tanévben eddig többek között Kolozsváron, Brüsszelben, valamint az Egyesült Államokban jártak a hallgatók, illetve a tervek szerint a Dél-afrikai Köztársaságba, valamint Ázsiába is ellátogatnak.

Többkörös felvételi

Az MCC intenzív vezetőképző programjában jellemzően 15-20 huszonéves fiatal vesz részt.

A programba többkörös felvételi eljárás után lehet bekerülni. Az írásbeli (intelligencia és szövegértés, szövegírás), majd a szóbeli forduló után a legjobban teljesítő jelentkezők egy úgynevezett Assessment Center alkalmon vesznek részt, ahol a személyes kompetenciákat is vizsgálják. Emellett egy 10 perces angol nyelvű prezentációt is kell tartaniuk egy előzetesen megadott szakmai témából.

Az MCC ingyenes képzése ösztöndíjat és kollégiumi férőhelyet is biztosít minden hallgatója számára.

A képzésre április 30-ig lehet jelentkezni az MCC Vezetőképző Akadémia honlapján. A felvétel eredményéről várhatóan június közepén értesülnek a jelentkezők.

Elsőéves egyetemistáknak, középiskolásoknak is van képzés

Az MCC nemcsak friss diplomásoknak, hanem egyetemistáknak is kínál képzést. Az elsőéves egyetemi hallgatóknak meghirdetett legfrissebb program budapesti képzéseire március 15-ig lehetett jelentkezni, a vidéki képzésekre azonban még április 16-ig van lehetőség.

Emellett az MCC 9–12. évfolyamos diákoknak középiskolás programot (KP) is működtet, amely ingyenes társadalomtudományi képzéseket, illetve továbbtanulást elősegítő kurzusokat kínál.