Free

A valóságshow-kba történő jelentkezés veszélyei

Bodzás Szabolcs | 2022-10-08
Amióta csak létezik kereskedelmi televíziózás, mindig is szerettek volna a különböző korok aktuális fiataljai sztárokká válni. Sokan azért várják leginkább a tizennyolcadik életévük betöltését, hogy nagykorúként jelentkezhessenek végre valóságshow-kba is.

Az első időkben még csak az volt a cél, hogy bejussanak, gondolták már azzal sztárrá fognak válni, nem kell különösebben tenniük utána semmit. A mai jelentkezők legtöbbször már inkább egyfajta ugródeszkaként gondolnak egy adott valóságshowban történő szereplésre, ami után könnyebben el tudnak majd helyezkedni a média világában, leginkább műsorvezetőként, netán énekesként.

Azonban a bekerülés több veszélyt jelent, mint gondolnád, főleg ha nagyon fiatalon, akár még 20 éves korod előtt castingolnak be.

Fotó: TV2

A 30 év közeli játékosok már jóval tapasztaltabbak az életben, így tudatosabban szerepelnek a műsorokban is. Tehát fiatalon nagyon nehéz legyőznöd őket, bár volt már példa arra, hogy egy 18 éves tanuló nyerte meg a fődíjat, aki ráadásul azóta is az adott tévécsatornánál dolgozik, bár háttérmunkásként.

Ez azonban a ritka eset, a legtöbbször a fiatalok később megbánják a jelentkezést. Eleve kevés játékosnak sikerül érdekesnek maradnia, hogy a továbbiakban is foglalkozzon vele a bulvársajtó, tehát csak ideig-óráig lesz híres, sztár nemigen. Hacsak nem olyan érdekes karakter, hogy a műsor befejezése után felkérik még egyéb különböző műsorokba is, de az utóbbi években ez keveseknek sikerült.

Ezzel szemben azonban, ha bekerülsz egy valóságshowba, örökre fennmarad a neten, hogyan viselkedtél bizonyos szituációkban. Különösen kellemetlen lehet, ha egyéb tudatos karrierépítés esetén káros felvételek is örökre beégnek a közösségi média retinájába.

Általad sem kívánt felvételek készülhetnek rólad, és azok bizony az egész életedet végigkísérik.

Amennyiben nem sikerül a műsor után elhelyezkedned a média világában (a legtöbbeknek nem sikerül), akkor bizony ezek a videók jelentős mértékben megnehezítik majd számodra az álláskeresést, hogy jó munkahelyet találj magadnak, és a kollégák a hátad mögött ne azokon a felvételeken nevetgéljenek, hogy te néhány évvel ezelőtt, hogyan járattad le magad.

Alaposan mérlegelj tehát, mielőtt elmész egy ilyen műsor castingjára, és aláírsz bármit is!

Címkék: állás   bulvár   felvétel   kolléga   munkakeresés   szereplés   sztár   tévéműsor   valóságshow   videó