Uni

3 érv, amiért nem hagyhatod ki a versenyeket az egyetemi évekből

Kőszegi Anna | 2022-11-11
Ha szívesen belevetnéd magad a tanulmányi versenyek világába, de még vacillálsz, esetleg úgy érzed, az egész hajtás nem neked való, akkor olvasd el cikkünket, mert most megtudhatod, miért szuper döntés bedobni magad.

Társas élménynek sem rossz egy verseny

Ha barátaiddal közösen csapatban indultok, akkor már csak egy pizzát kell rendelnetek, és meg is van a csoportos tanulós buli, miközben összedobjátok a feladat megoldásra hozott ötleteiteket. Egyes karokon bizonyos versenyek mellé felkészítő kurzusokat is szerveznek az oktatók. Így kreditért dolgozhatsz együtt olyan társakkal, akik hasonló területek iránt érdeklődnek, mint te. Ha az egyetemi forgatagban nehezebben megy a barátkozás, mint vártad, akkor lehet, hogy épp ez a megoldás.

Ismerkedhetsz és kapcsolatokat építhetsz

A versenyekhez kapcsolódó eseményeken nem csak barátokat lehet szerezni, hanem más, hasznos ismeretségeket is építhetsz. Sok versenyt olyan nagy cégek szerveznek, amelyeknek nem titkolt szándéka a versenyen feltűnő tehetséges hallgatók közül válogatni, amikor új kollégákat keresnek. Ha felkészülésedet egy tanár segíti, szintén jó kapcsolatokra tehetsz szert, ha a későbbiekben egy tárggyal, vagy szakdolgozattal kapcsolatban keresnél olyan oktatót, aki a segítségedre tud lenni, vagy szívesen foglalkozna veled.

verseny

Forrás: Pexels

Életre szóló tapasztalatokat szerezhetsz

A végtelenségig sorolhatnánk azokat a skilleket, amelyeket tanulmányi versenyeken keresztül fejleszthetsz. Ha hosszabb terjedelmű tudományos munkát kell írni, akkor szuper betekintést nyerhetsz a kutatás világába a verseny során. Ha csapatban kell megoldani a feladatot, a problémamegoldó képességed fejlődik rohamosan. Ha pedig mindazt, amire jutottál, még elő is kell adni, akkor kiváló alkalmad lesz arra, hogy a prezentációs ismereteidet bővítsd. Nincs olyan része egy versenynek, ahol a tanultak nem válnának később hasznodra.

Mindehhez elég, ha jelentkezel a versenyre, megteszed, ami tőled telik, és nyitottan fogadod, bármi is történik. Már attól nyertes vagy, hogy elindultál, hiszen olyasmit fogsz tanulni, amit az órákon valószínűleg nem.

Címkék: egyetem   tanulás   tanulmányi verseny   verseny