Free

Pénztárcakímélő nyári feltöltődés

UNIside | 2023-08-05
Tombol a nyár, neked pedig nincs ötleted, mivel foglalhatnád le magad minél olcsóbban? A következő néhány tipp talán a segítségedre lesz.

Ki a szabadba!

A hőségben az egyik legjobb megoldás, ha a szabadidődet a vízparton töltöd. Ha nem szeretnél belépőre nagy összegeket költeni, a főváros környékén is találhatsz ingyenes strandokat, de a Velencei tó vagy a Balaton akár vonattal is könnyen elérhető a Déli pályaudvarról indulva. A Déli-parton szinte minden településen találhatsz szabadstrandot.

Ha a láblógatás a vízparton nem vonz, körülnézhetsz az erdei túraútvonalak között is, a fák sűrűjében a nyári meleg is elviselhetőbb.

Ha éppen nem tombol a kánikula, vedd elő a biciklid, fedezd fel a környéket, vagy beszélj össze a barátaiddal és keressetek egy jó útvonalat. Ha rutinosak vagytok, akár több napos biciklitúrákat is szervezhettek, ehhez előre tudtok olcsóbb szálláshelyet keresni interneten. A hostelek, kollégiumok, ifjúsági szállások általában kedvező árakkal dolgoznak. Pakoljatok be magatoknak inni– és rágcsálnivalót, így nem az útba eső büfékben kell többszörös árat kiadnotok ezekre.

A nyári évszak a lehetőségek korlátlan tárházát rejti magában. (Fotó: 123RF)

 

Ingyenes programok

A nyár folyamán a múzeumok, várak rendszeresen szerveznek ingyenes vagy kedvezményes napokat. Nézz körül, mi található meg a környékeden, és járj utána, milyen lehetőségeid vannak! Az ingyenes múzeumi napokon a 26 év alattiak az állandó kiállításokat térítésmentesen látogathatják. Akadnak az országban szabadon bejárható barlangok, romok, arborétumok és skanzenek, amiket ugyancsak érdemes legalább egyszer meglátogatni. Ezek akár egy-egy túra részei is lehetnek.

 

Elő a könyvekkel!

Az olvasásban az a jó, hogy bárhol és bármikor kellemes elfoglaltságot nyújt. Ülhetsz a medence vagy a tó partján, a hűvös szobában, a parkban a padon, a vonaton… A lehetőségek tárháza kimeríthetetlen. Ha nincs ötleted, mit olvass, nézegess könyvajánlókat, biztosan találsz olyat, ami érdekelni fog. Ha szeretsz könyvtárba járni, és van időd és lehetőséged ezt kihasználni, élj vele!

 

Filmek egyedül és társaságban

Szereted a filmeket? Válogass a régi nagy kedvencek és az újdonságok között, biztosan találsz olyat, ami feldob, elgondolkodtat, vagy csak kikapcsol egy pár órára. Még jobb, ha nem egyedül nézed, így meg is tudjátok beszélni a látottakat.

 

A barátokkal töltött idő kincs

Barátokkal szinte sosem lehet unatkozni. Üljetek össze, beszélgessetek, nevessetek. Előkerülhetnek a kártyák, a társasjátékok, amik biztosan mindenkinél a szekrény mélyén lapulnak. Ha valamelyikőtök kertes házban lakik, akkor indulhat a szalonnasütés! Ha erre nincs lehetőség, keressetek egy erre alkalmas, árnyékos helyet, és piknikezzetek. Készítsetek ropogtatnivalót, fogjatok egy plédet, és már indulhattok is!

 

Segíteni mindig menő!

Hasznosan töltenéd a szabadidődet? Biztosan van a környezetben idős ember, akinek nehezen megy a bevásárlás, egy kisgyermekes anyuka, akinek sokat jelent egy felszabadító fél óra, amíg lefoglalod a gyerekeit, vagy állatmenhely, ahol mindig jó egy segítő kéz. Ha nem esik nehezedre, nézz körül, kinek van szüksége a segítségedre, hogy te is átérezhesd, hogy jót tenni jó!

Címkék: biciklizés   erdei túra   film   könyv   Múzeum   nyár   önkénteskedés   társasjáték   vár   vízpart