Free

Húzd (el) a csíkot! – A legjobb helyek, ha korcsolyázni szeretnél

Haiman Éva | 2022-12-04
Országszerte egyre több helyen lehet szabadtéren is korcsolyázni, igaz még csak műjégen, de az is valami! Ha téged sem riasztanak a mínuszok, és mozogni is szeretsz, vagy egyszerűen csak valami jó programra vágysz, húzz korcsolyát, és irány a műjégpálya.

Városligeti Műjégpálya

A legszebb a díszlet és a legnagyobb jégfelület a Városligeti Műjégpályán van, ahol diákigazolvánnyal alapesetben 2 ezer forintért élvezheted a jeget. Kiemelt időszakban pedig (ami itt péntek estétől egész hétvégén át tart) 2500 forint a belépő. Ha nagyon szeretsz korcsolyázni, akkor érdemes 10 alkalmas bérletet venned, mert így 1700 forintra jön ki egy alkalom, és a bérletedet akár kiemelt időszakban is használhatod.

Fotó: Czerkl Gábor

Korit 3 ezer forintért bérelhetsz, ám még 2 ezret letétbe is le kell tenned, erre készülj. Ha nem tudsz még korcsolyázni, ne szegje kedved, mert oktatók is segítenek a tanulásban, igaz nem ingyen, 1200 forintért.

Fontos tudnivaló, hogy délelőtt csak néhány órán keresztül korizhatsz itt. Ha viszont délután érkezel, estébe nyúlóan élvezheted nem csak a jeget, de a Lechner Ödön építész által tervezett és a 2010-es évek elején felújított gyönyörű főépületet, és a szemközti Vajdahunyad várat.

Ha elmúltál 18 éves, a Városligeti Műjégpályán önkéntesként is dolgozhatsz, ami jó arra, hogy igazolást kapj az önkéntes tevékenységről, legyen menő műjégpályás önkéntes pólód, egyszeri ingyenes belépőd, valamint, amikor dolgozol, akkor kapj meleg teát, kávét, snacket is. Folyamatosan várják a jelentkezéseket

Csepeli Jégpark

A csepeli jégpálya egyedülálló jégfolyosója miatt érdemes felülni a HÉV-re vagy a buszra. A több mint 2000 m²-es pályarendszer nagyobb tereit ugyanis jégfolyosó köti össze.

Fotó: https://www.facebook.com/mobiljeg.hu/

Itt hétvégenként 8 és 21 óra között várják a korizókat, hétköznapokon 14 órakor nyitnak, és ugyancsak este 9-ig lehet róni a köröket. A Csepeli Jégparkba 3 éves kor felett egységesen 2000 forintba kerül a belépő, csepeli lakcímkártyával 1200-ba.  Itt is van lehetőség kölcsönzésére, korcsolyánként 1000 forintért.

További információt a Csepeli Jégpark weboldalán, illetve Facebook-oldalán találhatsz. 

Jégvilág – Budapest Park

A jég hideg, a csoki forró, a hangulat pedig fergeteges. Mi kell még? – a Budapest Park közösségi oldalán már fotók bizonyítják, hogy igen, végre megnyílt a Jégvilág! 

A Budapest Park műjégpálya tavaly debütált, és ahogyan akkor, idén is, jégdiszkóval és hamisítatlan adventi hangulattal várnak minket. A hangulat ugyanolyan szuper, mint nyáron. A fákon fényfüzérek, csak a csapból most a sör mellett forralt bor és puncs folyik, miközben a hangszórókból a legtutibb zenék szólnak a Budapest Park lemezlovasai jóvoltából.

https://www.facebook.com/budapestpark

Az 1300 négyzetméteres, jégfolyosóval felturbózott koripályán kétféle időszakban tudtok csúszni:

  • normál jeggyel hétfőtől csütörtökig,
  • kiemelt jeggyel péntektől vasárnapig, illetve 2022. december 22. és 2023. január 8. között.

A normál diák- és pedagógusjegy 1499 forint, a kiemelt időszakra szóló mindkét célcsoport számára 1999 forintba kerül. A korcsolyabérlés ára: 1999 forint/alkalom. Előre, online is tudsz jegyet venni, ez esetben a jegyeket 180 forint kezelési költség terheli, viszont az így vásárolt belépők nem egy konkrét napra szólnak, hanem bármikor felhasználhatók.

Debrecen: jégpálya a Nagytemplom előtt

A 750 négyzetméteres műjégpálya az első mobil műjég volt, amit először 2021-ben építettek meg Kelet-Magyarországon. Különlegessége az a 120 méteres folyosó, amelyen körbe lehet korcsolyázni a Kossuth-emlékművet.

Itt mindennap lehet húzni a csíkot reggel 8-tól este 8-ig, esténként pedig különböző tematikájú jégdiszkóval várják a korizókat: ’60-as és ’70-es évek stílusban, sci-fi diszkóval és további válogatásokkal készülnek a DJ-k. A helyszínen korcsolyabérlésre is lesz lehetőség. 

A pálya a szünidő végéig üzemel majd, és mivel Debrecen energiatakarékossági programja a jégpályákra is kiterjed, idén a Nagyerdei Stadionnál nem lesz korcsolyapálya. A város legnagyobb jeges helye, a fedett Debreceni Jégcsarnok viszont szerencsére továbbra is üzemel. 

Pécsi műjégpálya

A Dr. Veress Endre utca 8. szám alatti műjégpálya keddtől csütörtökig 9-12-ig, 13-16 óráig tart nyitva, pénteken, szombaton és vasárnap pedig 17 és 20 óra között is lehet itt korizni. Hétfőn ne menj, mert zárva tartanak. 

A diákjegy 1100 forint, a 10 alkalmas bérlet, ami hétköznap és hétvégén is érvényes diákoknak 8000 forint, és korcsolyát is lehet bérelni, egészen 48-as méretig.

Nyíregyházi műjég

A szezonálisan nyitva tartó városi jégpályán hétköznaponként este 19 és 21 óra között, hétvégenként pedig kétórás idősávokban lehet szelni a jeget. A diákjegy csak ezer forintba kerül, viszont egy belépő csak egy idősávra érvényes. 

Ha további téli programokra vágysz decemberben, akkor érdemes szemezgetni az év végi programajánlónkból.