Free

Ezért fontos foglalkozni a mentális egészségeddel!

Szádeczky-Kardoss Klára | 2022-10-05
“Találd meg a lelki békédet és az utat önmagadhoz” jeligével a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) mentálhigiénés videósorozatot indított dr. Szántó Szilvia életvezetési tanácsadó segítségével.

Nemcsak a testünk, hanem a lelkünk mindennapi “rezdüléseire”, azaz jelzéseire is érdemes odafigyelni, hiszen a jobb mentális állapot az egyik kulcsa az oly’ sokszor hangoztatott egészséges életmódnak. Egy külső nézőpont, egy szakember segítsége nagyban hozzájárul, hogy hamarabb megold az eléd toppanó, vagy a már évek óta emésztő problémádat. Szerencsére manapság egyre többen élnek ilyen lehetőséggel. Hiszen bárkivel előfordulhat, hogy nehézségei akadnak a magánéletében, a tanulmányai során vagy egyszerűen tanácstalan egy helyzettel szemben.

Forrás: Unslpash

A BGE videósorozatának első részének témája

Mit jelent a mentális egészség és a mentálhigiéné, honnan vesszük észre, ha lelkileg nem vagyunk egészségesek, illetve mit tehetünk annak érdekében, hogy mentálisan egészségesebbek, erősebbek legyünk. 

Ha szeretnéd nehézségeidet valakivel átbeszélni, problémádra megoldást találni, akkor érdemes körülnézni az egyetemed honlapján, mert nem csak a BGE intézményén belül találkozhatsz mentálhigiénés tanácsadással. 

Ahogyan általános és középiskolákban is foglalkozott a diákokkal iskolapszichológus, úgy természetesen a felsőoktatásban van lehetőség lelki segítséget kérni. Több egyetem is kínál pszichológusi segítségnyújtást, tanulással kapcsolatos támogatást, karrier és életvezetési tanácsadást hallgatói számára. 

A HÖOK a magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatói önkormányzatának oldalán további felsőoktatási intézmények segítőirodáinak elérhetőségét találod.