Free

#BeActive – Irány az Európai Sporthét!

Haiman Éva | 2022-09-22
Mozdulj együtt Európával a legnagyobb uniós szabadidősport programsorozaton! Szeptember 23. és 30. között egész Európában a mozgásé a főszerep, a #BeActive mottó jegyében több ezer sportprogram várja majd a mozogni vágyókat.

Bár az aktív életmód minden kutatás szerint jelentősen hozzájárul az emberek egészségéhez és ezen keresztül jólétéhez, a felmérések azt mutatják, hogy a mozgás sem gyakoribb, sem intenzívebb nem lett az elmúlt időben, sőt, egyes európai országokban a tendencia negatív. Az Európai Sporthét és az egész évre kiterjesztett #BeActive kampány ezen szeretne változtatni.

Fotó: Pixabay / TaniaVdB

Az Európai Sporthét az elmúlt években az EU legnagyobb szabadidősport programjává nőtte ki magát. Idén 2022. szeptember 23. és 30. között rendezik meg Európa-szerte, így Magyarországon is.

Az Európai Sporthét kiemelt fókusztémák – az oktatási környezet, a munkahelyek, a szabadban végzett mozgás, valamint a sportklubok és fitneszközpontok – köré épül. Több ezer eseményt szerveznek szerte Európában.

Az esemény az Európai Bizottság kezdeményezése, célja, hogy az egész kontinensen népszerűsítse a sportot és a testmozgást azzal, hogy legalább egy héten keresztül minél többet mozogjunk, és ennek hatására az év további részében is éljünk minél aktívabb életet.

A Sporthét megvalósítását minden országban a helyi nemzeti koordinátorok végzik, akik számos partnerrel dolgoznak közösen, hogy minél izgalmasabb legyen az egyhetes programsorozat kínálata. A hazai koordinációt és kommunikációt a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) végzi. Emellett minden évben inspiráló magyar személyiségekkel is együttműködnek, akik nagykövetként segítik a Sporthét és a #BeActive üzenet népszerűsítését. 

 

S hogy hol és milyen aktivitások várnak a Sporthéten, arról ezen a linken tudsz tájékozódni, ahol sport és helyszín alapján is kereshetsz: https://www.europaisporthet.hu/holmozoghatsz