Free

A jövő ígéretes filmesei mutatkoznak be idén ősszel

Szádeczky-Kardoss Klára | 2022-10-02
Több mint ötven vizsgafilmalkotás készült az elmúlt egy évben a Színház- és Filmművészeti Egyetem Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetének képzése keretében. A hallgatók filmjeit látványos, ütős és átfogó trailerben szedték csokorba.

Figyeld, lásd, érezd, halld, itt vagyunk! – foglalják össze az SZFE hallgatói legújabb showreel videójukban, amely a napokban jelent meg. A változatos képsorok intenzív képi világokat, egyedi stílusokat és zsánereket vonultatnak fel. Tv-műsorok, dokumentumfilmek és kisjátékfilmek is kerültek ki az elmúlt tanév vizsgafilmjei közül, több alkotás ismert színészek közreműködésével valósult meg. A változatos felhozatal üdítően fiatalos látásmódot és kemény profizmust ígér a nézőknek.

Forrás: YouTube

“Az egyetem vezetése és az Intézet oktatói együttműködve a legfontosabb hazai és nemzetközi filmszakmai szervezetekkel és szakmai partnerekkel erős hátteret, professzionális technikát, és a legmodernebb eszközöket, valamint szoftvereket nyújtják a hallgatók számára, akik ezeken a biztos alapokon művészi szintre emelhetik kreativitásukat. Az SZFE mozgóképművészeti képzéseinek egyértelmű célja, hogy a hallgatók olyan magasfokú tudást kapjanak, amivel a végzést követően megállják a helyüket a filmiparban” – ígéri az egyetem friss beszámolójában.

Az SZFE hallgatóinak ígéretes munkáit október 24-én mutatják be az Uránia Nemzeti Filmszínházban.