Példakép

Újabb Junior Prima Díjakat adtak át

UNIside | 2023-10-31
Átadták az idei Junior Prima Díjakat magyar ismeretterjesztés és média kategóriában, valamint népművészet és közművelődés kategóriában. A 30 év alatti fiatal tehetségek 10 fő kategóriában kaphatják meg a díjakat 2007 óta.

A Junior Prima díj fontos mérföldkő a fiatal jelölteknek mindkét kategóriában, amely ösztönzés számukra a jövőben. 2021-ig a Junior Prima Díjak „sajtó” kategóriájában díjazták, 2022-től pedig „ismeretterjesztés és média” kategóriájában díjazzák a fiatal tehetségeket. Ez a névváltozás alkalmazkodik azokhoz a kihívásokhoz, amelyekkel ebben a szakmában találkoznak ma a szakemberek, köztük a fiatal tehetségek is. 

A Junior Prima díjat ismeretterjesztés és média kategóriában:

→ Berecz Péter (ATV)

→ Csóti Rebeka (24.hu)

→ Holló Bettina (Index)

→Kisbali Bence (Tarján Rádió)

→Kövesy Károly (Portfolio)

→Lengyel Emese (Mediaworks) 

vette át a KAVOSZ Zrt. rendezésében megvalósult szerdai fővárosi ünnepségen – közölte az MTI.

A Prima Primissima mozgalom olyan kiemelt társadalmi jelentőségű üggyé vált, amit senki nem gondolt volna korábban – hangsúlyozta a Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója. 2007-ben a díjazást a 30 év alatti, Magyarországon vagy a külhoni magyarlakta településeken élő tehetséges fiatalokra is kiterjesztették.

Nem érhető el leírás a fényképhez.

A Junior Prima díj fontos mérföldkő a fiatal jelölteknek mindkét kategóriában, amely ösztönzés számukra a jövőben. (Fotó: Junior Prima Díj Facebook oldal)

A Junior Prima Díjat népművészet és közművelődés kategóriában a zsűri a jelöltek közül: 

→ Bozzay Klára néprajzost, népi bőrművest, kártyaszövőt

→ Demjén Dorottya nemezművest

→ Gazsi László Márk néptáncos előadóművészt, táncpedagógust

→ Hódi Fruzsina népi énekest, énektanárt

→ Horváth Bálint népzenészt, népi tamburást

→ Husvét Dániel néptáncos előadóművészt 

→ Koós Dezső népi bőrművest

→ Kuklis Zoltán népzenészt, népi hegedűst

→ Marton Károly nemez- és szűrkészítőt

–. Mery Rebeka népi énekest, előadóművészt díjazta, – közölte az MTI.

A díjátadón a zsűri elnöke, Árendás Péter, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense, adta át az elismeréseket, valamint Gattyán György üzletember képviseletében a Docler cégcsoport kommunikációs vezetője, Nemes Tamás.

A díj olyan, koruk ellenére is példamutató fiatalokat támogat a szakmai zsűri döntése által, akik szakmai tudással és tapasztalattal rendelkeznek. A díjazott fiatalok díszes emlékplakettet és 2 millió forintos pénzjutalmat kaptak.

A Prima Primissima mozgalom olyan kiemelt társadalmi jelentőségű üggyé vált, amit senki nem gondolt volna korábban. (Fotó: 123rf)

Korábban öt fiatal művésznek ítélték oda idén a Junior Prima Díjat színház-, film- és táncművészet kategóriában. Az elismerést és az azzal járó pénzjutalmat Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős vezérigazgató-helyettese adta át a csaknem ötven jelölt közül kiválasztott tehetségeknek.