Munka

Önéletrajz egyszerűen? Lehetséges!

UNIside | 2023-11-02
Első gyakornoki állásodat szeretnéd megpályázni, vagy a diplomázást követően keresed karriered első meghatározó pozícióját? Bárhova is jelentkezel, önéletrajzra mindenképp szükséged lesz. Ne vesztegesd az idődet feleslegesen önéletrajz szerkesztésével – hozd létre modern, nyertes önéletrajzod pillanatok alatt!

Testre szabott önéletrajz és motivációs levél

Alapvető jó tanács, hogy ne ugyanazt az önéletrajzot használd álláskereséskor, hanem mindig hozz létre adott pozícióra szabott, új verziót. Nem biztos, hogy az egyik cégnél releváns feltüntetni, ha diákmunkás voltál az egyetem alatt, míg egy másik pozíciónál kár lenne ezt kihagyni a felsorolásból.

Mindig fontos, hogy ügyelj arra, hogy a megpályázott cég profiljának megfelelő önéletrajzot nyújtsd be. (Fotó: Europass)

Pályakezdőként, ha még nem tudsz túl sok szakmai tapasztalatot felmutatni, semmiképp ne hagyd ki a felsorolásból a külföldi mobilitást, önkéntességet vagy egyetemi projektben való részvételt, hiszen ez megmutathatja egyes területek iránti elkötelezettséged, lelkesedésed. 

További hasznos tippeket találsz az Europass Álláskereső kisokos sorozatában.

A saját karriered érdekében mindig minden apró részletnek pontosan járj utána! (Fotó: Europass)

Modern forma, egyszerű létrehozás

Az Europass önéletrajzok és motivációs levelek létrehozhatók egy felhasználóbarát kitöltőfelületen. Egyszerű és letisztult vagy inkább színes és kreatív CV-t szeretnél? A könnyen kezelhető szerkesztőfelület segítségével bármelyik elkészíthető, akár több nyelven és több változatban is, teljesen ingyenesen. 

Az önéletrajz és a motivációs levél létrehozásához nincs szükség regisztrációra, de az e-portfólió elkészítése számos előnyt biztosít a hosszú távú karrierépítésben. Tudj meg többet!