Példakép

Kreatív fiatalok, figyelem! Junior kategóriával bővül a Richter Anna Díj

Haiman Éva | 2022-10-14
Tizenhat éven felüli középiskolások, illetve főiskolai/egyetemi hallgatók, valamint maximum 5 fős csapataik is indulhatnak mostantól a Richter Gyógyszergyár innovációs pályázatán. A tét nem kicsi, a meghirdetett öt kategória díjazottjai között összesen 24 millió forintot osztanak szét.

Az ország egyik legnagyobb gyógyszergyára, a Richter neve sokak számára ismerősen csenghet, de azt talán kevesen tudják, hogy éppen 150 éve született az alapító, Richter Gedeon. A felesége nevét viselő Richter Anna Díjat 2018-ban alapította a cég azzal a céllal, hogy támogassa az oktatáshoz és az egészségügyhöz kapcsolódó kreatív ötleteket és programokat. Továbbá inspirálja az orvostudomány, a gyógyszerészet, az oktatás területén dolgozó szakembereket. Azokat, akik innovatív módon járulnak hozzá e két terület fejlődéséhez, vagy ötleteikkel megkönnyítik a pedagógusok, orvosok, ápolók munkáját, mindennapjait.

Forrás: YouTube

A Richter Anna Díj az oktatásban és az egészségügyben dolgozó nőkre fókuszál. A zsűri és a közönség által legjobbnak ítélt ötleteket díjazza, kivitelezéséhez anyagi támogatást nyújt, megmutatja azokat a nagyközönségnek, sajtónyilvánosságot biztosít számukra, és segíti megvalósulásukat. Az egyik idei díjazott például a Sine Morbo társasjáték volt, amely interaktív, játékos formában segíti a fiatalok egészségnevelését. Egy másik győztes, a VloggerKids oktatóvideókon keresztül ismereti meg a gyerekes szülőkkel a különböző gyógyszerformákat és a leggyakoribb betegségek kapcsán felmerülő gyógyszeres kezeléseket.

Kik pályázhatnak?

A díj alapvetően az egészségügyben, oktatásban dolgozó nőket kívánja támogatni, de mostantól Junior kategóriával bővül a díj, így a 16+os diákok, hallgatók kreatív ötleteit is várják. A részletes pályázati feltételek itt találhatók.

Meddig lehet pályázni?

  1. november 27-ig.

A Junior kategóriához új zsűritagként csatlakozott Polgár Judit sakkvilágbajnok, aki szívügyének tekinti a jövő generációjának támogatását. Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője a Junior kategória meghirdetése apropóján a következőket mondta:

 „Az oktatás és a diákok, hallgatók kiemelten fontosak a Richter számára. Több olyan programunk van, főként a természettudományok terén, ami őket célozza meg tehetséggondozás, mentorálás, edukáció formájában. Szeretnénk hozzájárulni, hogy felnőjön egy olyan generáció, akik mernek újítani és megtapasztalják, például a Richter Anna Díj támogatásával, hogy érdemes kreatívnak, innovatívnak lenni.”

A pályázatok feltöltésének, valamint a legfontosabb információknak, híreknek a https://www.richterannadij.hu/ felülete ad helyet. Az érdeklődők naponta friss tartalommal és izgalmas nyereményjátékokkal találkozhatnak a facebook.com/richterannadij közösségi oldalon.

Címkék: díj   gyógyszergyár   innováció   kreatív   pályázat   Richter