Free

Szinte az összes jegyet elkapkodták a résztvevők a BME Egyetemi Napokra

UNIside | 2023-09-23
Az eseményt követően a szervezők online felmérést végeztek a résztvevők körében, amiről most beszámolunk.

Hogyan értékelték a résztvevők az eseményt?

Egy tízes skálán a résztvevők 8,9-re értékelték a szeptember 12-e és 14-e között megrendezett rendezvényt. A háromnapos eseményen a kitöltők háromnegyedének a koncertek tetszettek a legjobban, de a stand up-ot és a hallgatói programokat is sokan kiemelték. 86 százaléka nyilatkozott úgy a kitöltőknek, hogy biztosan tudja, hogy jövőre is ott lesz.

A legtöbben nem csak egy-egy napra látogattak ki, a válaszadók közel háromnegyede (73%) mindhárom napon részt vett a bulikon. De sokan maradtak volna még három nap után is: bár a megkérdezettek 80 százaléka elégedett volt a fesztivál hosszával, minden ötödik kitöltő örült volna annak, ha egy nappal tovább tartott volna.

Rendkívül sok egyetemről érkeztek résztvevők. (Fotó: UNIside)

 

A résztvevők csak a BME diákjai voltak?

Nem. Bár a visszajelzések alapján valóban a – főként 18 és 21 év közötti – kitöltők több mint fele a Budapesti Műszaki és Gazdasági Egyetem diákja volt, de részt vettek a fesztiválon

  • az Eötvös Loránd Tudományegyetem,
  • a Budapesti Corvinus Egyetem,
  • a Budapesti Gazdasági Egyetem,
  • a Nemzeti Közszolgálati Egyetem,
  • a Debreceni Egyetem,
  • a Budapesti Metropolitan Egyetem,
  • a Semmelweis Egyetem,
  • a Pécsi Tudományegyetem,
  • az Óbudai Egyetem,

valamint még sok más intézmény hallgatói és alumni tagjai. Tehát elmondható, hogy a paletta igencsak széles volt.

 

Kik voltak a fellépők?

A fiatalok kedvenc zenekarai közül színpadra lépett többek között a Carson Coma, a kedvenc férfi előadói közül a látogatók Azahriah, Dzsúdló és Krúbi koncertjét élvezhették, a kedvenc női előadóik közül pedig Ajsa Luna és Balázs Klári is énekelt. Érdekesség, hogy utóbbi értesült a hírről, miszerint a BME Egyetemi Napok korábbi kutatása szerint ő az egyik legnépszerűbb hazai énekesnő a fiatalok körében, amiért köszönetet is mondott a koncerten.

 

Honnan értesültek a résztvevők?

A több száz kitöltő által adott válasz szerint a BME Egyetemi Napokra jegyet váltók több mint kétharmada a barátaitól értesült az eseményről, ugyanakkor kivétel nélkül mindenki a rendezvény valamelyik közösségi média csatornáján tájékozódott a részletes napi programokról.

 

Az UNIside csapata is jelen volt a rendezvényen

A helyszínre stábunk is kivonult, videót is készítettünk a tomboló tömegről, ahogy Azahriah zenéjétől még a kezek is lángra lobbantak. Továbbá jónéhány egyetemistával készítettünk interjút.