Munka

„Itthon mérnökként ugyanolyan érdekes feladatokon dolgozhatsz, mint külföldön”

UNIside | 2023-01-24
A hamarosan megjelenő videóinterjúnkban a Bosch hazai és adriai régióért felelős vezetőjét, Szászi Istvánt kérdeztük a fiatalok elhelyezkedési lehetőségeiről, a cég működéséről, az autóiparról és annak jövőjéről.

A Bosch csoport Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója. A nemrég átadott 90 ezer négyzetméteres gépjármű-technológiai fejlesztőközpontjával az egyik legvonzóbb munkahely lehet többek között az informatikusok és a mérnökök számára is. Szászi Istvánt arról is kérdeztük, kiket várnak az új fejlesztőközpontba. A beszélgetésből kiderül, hogy miért gondolja azt, hogy a Bosch Magyarország építi a jövő gyárait. Vagy miért is olyan különleges a Bosch tanszék, amely Magyarországon az első ipari mesterséges intelligencia oktatási kar.

 

A pályakezdők a Bosch céggel együtt alakíthatják az autóipar jövőjét 

„Amikor én voltam fiatal, még külföldre kellett menni az autóipari csúcstechnológiák megismeréséhez. Ma sok esetben a kollégák meglepődve tapasztalják, hogy itthon mérnökként ugyanolyan érdekes feladatokon dolgozhatnak, mint az USA-ban vagy a németországi központban” –  mesélte az UNIside-nak.

A Bosch új fejlesztőközpontjába elsősorban a mérnöki, az informatikai és a természettudományos területekről várnak jelentkezőket. (Fotó: UNI)

Érdekel, hogy 5 vagy 10 év múlva mi lesz az autókban? És vajon hogyan alakul az önvezető autózás vagy az elektromobilitás fejlettsége? Akkor kövesd az oldalunkat a hamarosan megjelenő interjúért! Megtudhatod tovább azt is, hogy a mesterséges intelligencia, miként lopakodik be az autóiparba és mindennapjainkba!

A videóinterjú mellett korábban az UNI 2023 kiadványban is megjelent egy interjúnk, ahol Szászi István sok más mellett beszélt a Bosch felsőoktatási együttműködéseiről, gyakornoki programjaikról. Elmondta továbbá, milyen elvárásaik vannak a fiatalokkal szemben, és elmesélte azt is, hogyan alakult az ő személyes karrierje. A kiadvány megrendelhető az UNIside-on.