Free

MCC feszt 2023: kultúra és szórakozás Esztergomban

UNIside | 2023-07-21
Az MCC Feszt három napon át kínál közéleti, interaktív és zenei programokat. Esztergom belvárosában a tavalyinál is nagyobb helyszínen várják július 27-e és 29-e között az érdeklődőket több mint száz színpadi programmal.

A rendezvény helyszíne 2023-ban tovább bővül

Az MCC Feszt ingyenes programjainak és koncertjeinek Esztergom történelmi belvárosa, a Széchenyi tér, valamint a Kis Duna sétány ad helyet.

Az EDU sétány közel száz kiállítója között ott lesz az UNIside csapata is, a standnál kvízjáték és Jövő Egyeteme ötletláda várható. Továbbá megtaláljátok legújabb kiadványunkat: az UNI 2023 Nyár in&out-ot is.

MCC Egyetemi Program – Juniorképzés olyan logikai és játékos tevékenységgel készül, amik bemutatják a Juniorképzést, valamint átfogóan az Egyetemi Programot kitérve annak elemeire.

A Mandiner standjánál nemcsak a lapra lehet előfizetést vásárolni, hanem kérdezz-felelekkel és más izgalmas aktivitásokkal is várják az érdeklődőket.

A La Roche-Posay anyajegyszűréssel, fényvédő osztással várja a fesztiválozókat, és hívja fel a figyelmet a bőrápolás és védelem fontosságára.

A Libri kedvezményes könyvárusítással várja az érdeklődőket.

MCC: kultúra és fesztivál egy helyen. (Fotó: 123RF)

 

Sztárfellépők és neves előadók

A fesztivál alapvetően ingyenes, egyedül a legnagyobb koncerteknek helyet adó MCC-sziget az, ahová csak karszalaggal lehet bemenni. Ide jegyeket kell vásárolni.

A tavalyihoz hasonlóan idén is lesznek hazai közéleti szereplői is az MCC Fesztnek, és számos szakterület képviselteti magát. A „Hangot adunk a tehetségnek” mottóval megrendezendő MCC Feszt színpadjain öt idősávban zajlanak majd a rendezvények, amelyek között mindenki megtalálhatja az őt érdeklődő programokat, legyen szó akár gazdaságról, kultúráról, zenéről, politikáról vagy irodalomról. Az előadók között lesznek mások mellett miniszterek, politikusok, közéleti személyiségek, politikai elemzők, művészek, építészek.

A zenei vonalon ott lesz Ákos, de fellép a három nap során többek között az Irie Maffia, a Blahalouisiana – méghozzá komolyzenei hangszereléssel –,a Budapest Bár, a Balkán Fanatik, a Bagossy Brothers Company, a VALMAR, a Follow the Flow, továbbá Korda György és Balázs Klári, Dzsúdló, T. Danny, Caramel és Pápai Joci. Az élő koncertek után hajnalig tartó bulik egy a tavalyinál még nagyobb sátorban, az MCC Arénában lesznek.

 

Oktatási témáknak is helyt ad az MCC feszt

A korábbi osztrák kancellár, Sebastian Kurz közéleti témában tart majd előadást.

A tudomány fejlődése egyre inkább a robotizálás és a mesterséges intelligencia irányában fejlődik. Ám hasztalan fedezünk fel újabb és újabb ismereteket, a világ, az ember, a társadalom egyre nagyobb rejtélynek mutatkozik. Mit jelent ez a tudomány hagyományos fogalmára nézve? Mit érdemes ma tudománynak tekintenünk? Megőrzi-e a bölcsészet a tudomány rangját a jövőben? S mi a jövő tudományának már most látható húzóága? A tudomány jövője-a jövő tudománya című beszélgetésen részt vesz Csák János Kulturális és Innovációs Minisztérium minisztere, Dr. Calum TM. Nicholson szociálantropológus, a Cambridge Egyetem oktatója és Dr. Mezei Balázs Mihály filozófus.

A tehetség útja címmel szerveznek beszélgetést Dr. György Lászlóval a Tanítsunk Magyarországért program koordinációjának ellátásáért felelős kormánybiztossal, Sándor-Kovács Dórával a Nemzeti Tehetség Központ ügyvezetőjével és egy Minősített Tehetséggondozó Műhely pedagógusával.

Címkék: előadók   Esztergom   fesztivál   MCC   programajánló