Tudástár

Holnap veszi kezdetét a 2022/23-as őszi érettségi időszaka

Bodzás Szabolcs | 2022-10-13
Hivatalosan 2022. október 14-én, pénteken 8 órától veszi kezdetét az idei tanév őszi érettségi időszaka. Mutatjuk a legfontosabb időpontokat!

Holnap a nemzetiségi nyelv és irodalomból lehet előrehozott érettségi vizsgát tenni. Ezt követően jövő héten következnek a komolyabb tantárgyak: hétfőn magyar nyelv és irodalom, kedden matematika, szerdán történelem, csütörtökön angol nyelv.

Fotó: 123RF

Az UNIside weboldalán közzétesszük az alábbi tíz tárgy feladatsorát és megoldókulcsát, amint azok elérhetővé válnak!

Korábban már beszámoltunk nektek arról, hogy miért érdemes előrehozott érettségit tenni, valamint, hogy valóban nehezebbek-e az őszi érettségik.

A legfontosabb, hogy amennyiben te is az előrehozott érettségi mellett döntöttél, akkor ne stresszelj rá egyáltalán. Pihend ki magad feltétlenül a hétvégén, mindenképp hagyd ki a partizást, ráérsz utána ünnepelni. Majd utólag bepótolod, főleg, ha jól sikerült az eredmény.

Az őszi írásbeli érettségi vizsgaidőszak idén – emelt és középszinttől függetlenül – október 14-étől október 27-éig tartanak. Az ezekhez tartozó szóbeli vizsgákat később rendezik meg. Először az emelt szintű szóbelikre kerül sor november 10-e és 14-e között, majd a középszintűekre november 21-e és 25-e között.

Sok sikert kívánunk!

Ne feledd, ha rosszul sikerülne az írásbeli, akkor, ha nem mész el a vizsga szóbeli részére, azzal annullálod az egészet, így semmilyen nyoma nem marad a rossz írásbeli teljesítményednek sehol!