Tudástár

Egy új alapítvány révén bárki segíthet egy rászoruló családnak

UNIside | 2023-08-13
Bemutatkozott az Egy Lépéssel Több Alapítvány, akár 5000 Ft támogatással segíthetsz!

Gödön tartotta meg első, bemutatkozó jótékonysági gálaestjét az Egy Lépéssel Több Alapítvány. Céljuk a társadalmi szerepvállalás, ezen belül kiemelt hangsúlyt helyeznek a beteg gyermekek és családok megsegítésére, valamint a kórházak és oktatási intézmények támogatására.

A gála szervezői a Budapesti Szent Margit Kórház, a Kistarcsai Flór Ferenc Kórház, a Gyermekétkeztetési Alapítvány, a Gyógyító Energia Alapítvány, a Pesterzsébeti Humán Szolgáltatások Intézménye, valamint az Athlészisz Alapítvány számára is értékes támogatói csomaggal készültek a helyszínen. Az ajándékcsomagok többek között elektronikai eszközöket tartalmaztak. Az este végére összegyűlt összegből a rászoruló családok mellett a nemrég tragikusan elhunyt hegymászó, Suhajda Szilárd családját is támogatták.

Az alapítvány elsődleges célja a rászorulók támogatása. (Fotó: Egy Lépéssel Több Alapítvány)

Az Egy Lépéssel Több Alapítvány egyéni gyűjtéseket is szervez, de új kezdeményezésüknek, a Fogadj örökbe egy családot! programnak köszönhetően a rászoruló családokat havi rendszerességgel is támogatja.

Egy erdélyi táborban találkoztam először ezekkel a családokkal még évekkel ezelőtt. Ez a találkozás, tapasztalat, életem talán egyik legnagyobb tanítása volt. Akkor döntöttem el, hogy nekem ez az utam.”– árulta el az alapító, Hajós István.

Az Egy Lépéssel Több Alapítvány megálmodója elmondta, a valódi segítség ebben az esetben nem az egyszeri, hatalmas támogatás, hanem a lépésenkénti, folyamatos törődés és biztonságérzet adása, hiszen ezek a családok minden nap harcot vívnak az élettel. A programba már havi 5 ezer forinttal is be lehet lépni, egy család pedig maximum 50 ezer forintot kaphat havonta.

Az összeget a családok nem készpénzben kapják meg. Az alapítvány közvetlenül a szolgáltatóknál rendezi azokat a főleg rezsi vagy gyógykezelésekkel kapcsolatos számlákat, amiket a rászorulók egyedül nem, vagy csak nagyon nehezen tudnának kifizetni, így a felajánlók biztosak lehetnek benne, hogy jó helyre kerül a pénzük.

Sok időt elvesz az alapítvány fenntartása, de rengeteget ad. Egy jótékonysági rendezvény, legyen bármilyen hosszú, fárasztó, hihetetlen energiával és erővel tölt fel engem, így viszonylag könnyen tudom össze egyeztetni a többi teendőimmel is.” – mondta el Hajós István.