Tudástár

MCC-s diákok mehetnek a Cambridge-i és Oxfordi Egyetem programjaira

UNIside | 2023-04-26
A Cambridge-i és az Oxfordi Egyetemen szervezett tudományos, irodalmi, közéleti programokon vehetnek részt a jövőben a Mathias Corvinus Collegium (MCC) diákjai. Ezt is tartalmazza az MCC és a The Roger Scruton Legacy Foundation (RSFL) közötti megállapodás.

Az együttműködési megállapodást a napokban írta alá Budapesten Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója és Sophie Scruton, a Horsells Farm Enterprises igazgatója, Sir Roger Scruton világhírű konzervatív filozófus özvegye.

A megállapodás értelmében a hazai tehetséggondozó intézmény diákjai rendszeresen részt vehetnek azokon a programokon, amelyeket a Roger Scruton Alapítvány szervez. Elsősorban a két neves angliai felsőoktatási intézményben, Cambridge-ben és Oxfordban.

 

Közös szimpóziumokat szerveznek Cambridge-ben

Az együttműködés részeként, többek között Sir Roger Scruton legkeresettebb könyveit is lefordítják kelet-európai nyelvekre, köztük magyarra is. Továbbá európai esszéverseny-sorozatot indítanak fiatalok részére.

Az MCC és az RSFL abban is együttműködik, hogy

még több tudományos szimpóziumot és előadást szervezzenek közösen a Cambridge-i Egyetemen, illetve nemzetközi hallgatói szemináriumot tartsanak az Oxford Egyetemen.

A King’s College kápolnája Cambridge-ben (Fotó: 123rf)

Tavaly mintegy 300 MCC-s diák mehetett külföldre

A megállapodásról szóló közleményében az MCC kiemelte: folyamatosan bővítik hallgatóik számára a különböző külföldi ösztöndíj- és programlehetőségeket.

A tavalyi évben az ösztöndíjaknak köszönhetően mintegy 300 MCC-s diáknak nyílt lehetősége, hogy a világ legjobb egyetemein tanulhassanak.

Ezen túlmenően számos tanulmányi úton vehetnek részt külföldön, így például Washingtonban, Fokvárosban, Strasbourgban, Varsóban, Madridban és Isztambulban.

 

Még lehet jelentkezni az MCC vezetőképző akadémiájára

Az MCC-vel kapcsolatban nemrég beszámoltunk arról is, hogy április 30-ig lehet jelentkezni a tehetséggondozó intézmény vezetőképző akadémiájának egyéves ingyenes képzésére. Olyan 28 év alatti, friss diplomás vagy végzős hallgatókat várnak, akik folyékony angolnyelv-tudással, valamint legfeljebb hároméves munkatapasztalattal rendelkeznek.