Uni

Rektorváltás a Budapesti Corvinus Egyetem élén

UNIside | 2023-06-08
2023. július 31-ével távozik a Budapesti Corvinus Egyetem rektori pozíciójából Prof. Dr. Takáts Előd, de kapcsolata nem szűnik meg az intézménnyel, a jövőben is a Corvinus egyetemi tanára marad.

Prof. Dr. Takáts Előd távozása a Corvinus rektori szervezete éléről

2023. július 31-ével távozik a rektori szervezet éléről Prof. Dr. Takáts Előd. Abban az időszakban, amikor ő az akadémiai területet irányította, jelentős lépéseket tett a a Corvinus kitűzött stratégiai céljai felé: regionális elitegyetemmé váljon, és hogy az itt végzett hallgatók Közép-Európa gazdaságának és társadalmának meghatározó szereplői legyenek.

2023. július 31-ével távozik a rektori szervezet éléről Prof. Dr. Takáts Előd. (Fotó: uni-corvinus.hu)

 

Sikerek

Az egyetem az elmúlt három évben megháromszorozta a legrangosabb tudományos folyóiratokban megjelenő kutatási publikációinak számát, ezzel közelebb került ahhoz, hogy 2030-ra a nemzetközi felsőoktatási rangsorokban a gazdaság- és társadalomtudományi területen Közép-Európa vezető intézménye legyen. A Corvinus megerősítette nemzetközi beágyazottságát, neves külföldi előadók részvételével több nemzetközi konferenciát szervezett, melyeknek köszönhetően tovább növelte presztízsét a globális tudományos életben.

A nemzetközi élvonalhoz tartozó vezető kutatók csatlakoztak az Egyetemhez hosszabb-rövidebb időre, mind a CIAS keretében, mind a nemzetközi tanácsadó testületünkön keresztül. Az AACSB akkreditáció, amit először érdemelt ki magyar egyetem, tovább erősítette az Egyetem nemzetközi beágyazottságát. A rektor irányításával átalakult az akadémiai szervezet: az intézeti struktúra stratégiai szempontok és egységes működési elvek mentén diszciplináris alapon újjászerveződött. Az Egyetem megújulását ebben az időszakban a szenátus reformja is nagyban elősegítette. Prof. Dr. Takáts Előd létrehozta az Illyés Gyula tehetségtámogató programot, amelynek célja, hogy esélyt adjon a nehéz körülmények között élő diákoknak a sikeres egyetemi felvételi elérésében.

 

Prof. Dr. Takáts Előd további tervei

A jövőben több időt szeretne szentelni az egyetemi vezetési és szervezési feladatok miatt szükségszerűen háttérbe szorult nemzetközi tudományos, közgazdaságtudományi és pénzügyi munkának és kutatásnak.

 

Továbbra is garantálják a magas színvonalat

A Budapesti Corvinus Egyetem és az egyetemet fenntartó Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány köszöni Prof. Dr. Takáts Előd munkáját, erőfeszítéseit és szilárd elkötelezettségét az oktatás, a tudomány és az egyetemi élet területén.

A Budapesti Corvinus Egyetem sok sikert kívánt Prof. Dr. Takáts Előd nemzetközi tudományos tevékenységéhez, aki a jövőben is a Corvinus egyetemi tanára marad.

Az egyetemet fenntartó Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány július 31-ig megteszi a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a rektori feladatok a jövőben is magas színvonalon, az egyetem stratégiai célkitűzéseit szolgálva legyenek ellátva.