Uni

Pályaválasztási fesztiválok és nyílt napok leendő hallgatóknak

Magyar Krisztina | 2022-10-11
Startolnak az egyetemek nyílt napjai és pályaválasztási programjai. A leendő egyetemi hallgatókat és szüleiket szakmai előadásokkal és standokkal várják, érdemes kilátogatni!

Pécsi Tudományegyetem

 

Az egyetem október 14-én pénteken, 10 és 17 óra között tartja pályaválasztási fesztiválját. Az eseménynek idén a pécsi Expo Center ad otthont, ahol a hagyományos standos kiállítói tér mellett tanácsokkal és szakmai előadásokkal, továbbá koncertekkel és nyereményjátékokkal is készülnek a szervezők. A rendezvény célja, hogy személyesen is, első kézből értesülhessenek a diákok a felvételivel, kari nyílt napokkal és a PTE családi közösségével kapcsolatos legfontosabb információkról. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött

 

Mi várható?

 

A szakmai előadásokat online is közvetítik majd, de az egyetem személyes részvételre buzdítja a leendő hallgatókat, hogy egy napra mindenki betekintést nyerhessen abba a légkörbe, amit a PTE kínál

A Kultúrfeszten fellép majd a Made in B, O’Sullivan, Mehringer és Pixa, de például dalszerző kurzust tart Beck Zoltán, a 30Y együttes frontembere, a PTE adjunktusa.

Győrffy Zoltán, a PTE kapcsolati igazgatója kiemelte: az új felvételi szabályok ismertetéséről, a karok kínálatán és a kollégiumi lehetőségeken át, az egyetemi sportéletig és diákversenyekig minden területről kaphatnak információt az érdeklődők; ráadásul négy olyan fellépő is lesz, akiknek életútjának legalább egy része az intézményhez kötődik.

Fotó: 123RF

Szeged, ELTE, BME

 

Nyílt napokat tart még a Szegedi Tudományegyetem, a BME és az ELTE, ahol a pályaválasztó interaktív rendezvény október 14-én lesz. Az érdeklődőket egész napos előadások, mintaórák és workshopok várják, akik ízelítőt kaphatnak az ELTE-n folyó tudományos munkából.

 

A legnagyobb hazai felsőoktatási esemény

 

Egy ilyen rendezvény segít a leendő hallgatóknak az eligazodásban, még abban az esetben is, ha egy diák még nem döntötte el, milyen irányban szeretne továbbtanulni. Többek között erre a célra szokták megrendezni az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást is, amelyet az idei tanévben 2023. január 12-14. között tartanak majd meg.

A kiállítás célja, hogy választ adjon a felsőoktatással kapcsolatos kérdésekre, illetve, hogy összekapcsolja az intézményeket a diákokkal és a szülőkkel.

Azoknak a diákoknak, akik szeretnék előzetesen felmérni, melyik irányban lenne érdemes továbbtanulni, pályaorientációs önismereti teszteket kínál a felvi.hu.