Uni

Osztrák magánegyetemet vett az MCC

UNIside | 2023-05-13
Tulajdont szerzett a bécsi Modul Egyetemben a Mathias Corvinus Collegium. Az angol nyelvű magánegyetem megvásárlása az MCC nemzetközi hálózatépítésébe illeszkedik.

A turizmussal foglalkozó magánegyetemként alapított Modul Universität Wien nemzetközileg elismert magánegyetem, amelynek programjai alap-, mester-, és doktori szinteken érhetőek el.

Nanjingban is van campusa a bécsi egyetemnek

Míg 2007-ben 80 diák számára kínáltak három képzési programot, addig ma már 1100 diák tanul nemzetközi menedzsment, fenntartható fejlődés, alkalmazott adat-tudományok, turizmus és szolgáltatás menedzsment szakokon, 11 különböző képzési program keretében, az egyetem bécsi és nanjingi campusán – olvasható az MCC közleményében.

Angolul oktatnak a bécsi magánegyetemen. (Fotó:  Modul Universität Wien)

A felsőoktatási intézmények nemzetközi rangsorolásához többdimenziós, felhasználó-orientált megközelítést alkalmazó U-Multirank 2020-as kiadása szerint a Modul Universität Wien a világ legtöbbet hivatkozott tanulmánnyal rendelkező 25 egyeteme között szerepel.

Az MCC közleménye szerint a bécsi egyetem kiválóan illeszkedik az MCC profiljába, hiszen kiscsoportos, mentoráción alapuló, nemzetközi szintű oktatásra épít az intézmény, komoly kutatási háttérrel, személyre szabott tehetségmenedzsmentet folytatva. Az egyetemen oktató tanárok több, mint negyven országból érkeztek, az oktatás nyelve az angol.

Nemzetközi hálózatépítés

A bécsi egyetem megvásárlása az MCC nemzetközi hálózatépítésébe illeszkedik. Az MCC tavaly ősszel Brüsszelben nyitott képzési helyszínt, ahol a diákok közvetlenül ismerhetik meg az Európai Unió működését.

Néhány hete pedig a berlini ESMT egyetemmel kötött együttműködést, így évente 20-nál is több diák tanulhat ösztöndíjjal Németország legmagasabban rangsorolt üzleti iskolájában. A The Roger Scruton Legacy Foundationnel is megállapodás született, így Nagy Britannia legjobb egyetemein is tanulhatnak MCC-s diákok.