Uni

Fodrászati, artista ismeretekből és repülőgépszerelésből is tartottak ma érettségit

UNIside | 2023-05-17
A szakmai tárgyak írásbeli vizsgáival folytatódott ma az idei érettségi szezon. Közép- és emelt szinten több mint 28 ezren érettségiztek délelőtt az ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai vizsgatárgyakból.

Középszinten 24 864 fő érettségizett a szakmai tárgyakból. Az egyes tárgyak közül középszinten a legtöbben, mintegy 4500-an informatikai ismeretekből vizsgáztak. Ezt követi a közgazdasági ismeretek tárgy, ahol kb. 2300 fő vett részt a vizsgán. A harmadik legtöbb vizsgázóval pedig a rendészeti és közszolgálati ismeretek tárgy vizsgáját rendezték meg mintegy 1500 fővel.

Emelt szinten 3558 fő vett részt a szakmai tárgyak vizsgáján. Legtöbben közgazdasági ismeretekből tettek vizsgát (545 fő), majd a rendészeti és közszolgálati ismeretek (479 fő) és az egészségügyi ismeretek (356 fő) következik a sorban.

Iskolák képviselői átveszik a magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsga feladatlapjait a Pécsi Járási Hivatalban 2023. május 8-án. (Fotó: MTI/Ruprech Judit)

Az Oktatási Hivatal oldalán itt nézhetitek meg, hogy a legkülönbözőbb szakmai tárgyakból (kezdve az artista ismeretektől a fodrászatin át a repülőgépszerelésig) pontosan hányan érettségiztek. Emelt szinten volt több olyan tárgy is (például a nyomdaipari technikai, postaforgalmi vagy kiadványszerkesztési ismeretek), ahol csak egy diák vizsgázott.

Másnap érhetők el a hivatalos javítási útmutatók

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a feladatsorok, a javítási-értékelési útmutatókkal együtt a vizsgát követő napon kerülnek fel az Oktatási Hivatal oldalára – a reggel 8.00, illetve 9.00 órakor– kezdődő vizsgák esetében a vizsga másnapján reggel 8.00 órakor, a 14.00 órakor kezdődő vizsgák esetében a vizsgát követő nap 14.00 órakor.

Az idei érettségi szezonról szóló cikkeinket itt érheted el.