Tudástár

Lezárult a 2022–23-as őszi érettségik időszaka

Bodzás Szabolcs | 2022-10-27
A mai napon 16 óra 30 perckor minden vállalkozó szellemű vizsgázónak le kellett tennie a tollát. Ezzel be is fejeződött az őszi érettségi vizsgaidőszaka.

Az idei őszi érettségi időszak október 14-én, pénteken reggel nyolc órakor kezdődött. Elsőként horvát nemzetiségi nyelv és irodalomból bizonyíthatták tudásukat az érettségizők.

Az ezt követő héten kerültek sorra a nagy érdeklődésre számottevő tantárgyak: múlt hétfőn a magyar nyelv és irodalom, kedden a matematika, szerdán a történelem, csütörtökön az angol nyelv.

Fotó: 123RF

Ezeknek az érettségiknek a feladatsorát és a hivatalos megoldókulcsát oldalunkon is közöltük:

Azok, akik természettudományi tantárgyból tettek idén előrehozott érettségit, választhattak, hogy a 2012-es vagy a 2020-as Nemzeti alaptanterv iránymutatásai szerint szeretnének-e vizsgázni. Ez további két esetben: ének-zenéből és vizuális/digitális kultúrából volt lehetséges, minden más tantárgyból egységes feladatsort kaptak a jelentkezők.

A természettudományi tárgyak 2020-as Nemzeti alaptanterv szerinti feladatsorait és hivatalos megoldókulcsait is közöltük oldalunkon:

Ezek mellett a nagy érdeklődésre számot tartó német nyelv és informatika feladatsorairól és hivatalos megoldókulcsairól is beszámoltunk:

Az utolsó vizsganapon reggel nyolc órától spanyol nyelvből, délután 14 órától fizikából, ének-zenéből és művészettörténetből adhattak számot a diákok a tudásukról. A fizika feladatsor hivatalos megoldásait holnap 14 órakor teszi közzé az oktatási hivatal, a többi természettudományi tárgyhoz hasonlóan erről is beszámolunk majd oldalunkon.

Reméljük, mindenkinek sikerült a legjobb eredményt nyújtania. Amennyiben nem, akkor se csüggedjetek, mert ha rosszul sikerült az írásbeli, de elmentek a vizsga szóbeli részére, azzal annulláljátok az egészet, így semmilyen nyoma nem marad a rossz írásbeli teljesítményeteknek!