Uni

Újabb digitális tantermet kap a PTE

Tar Gábor | 2023-02-17
Informatikai kurzusokkal, szakmai gyakorlati helyekkel és egy tanterem modernizálásával támogatja az oktató munkát Pécsett az egyik meghatározó megyei cég. A Körber Hungária Gépgyártó Kft. ezt a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karával kötött együttműködési megállapodás keretében vállalja.

Az együttműködés értelmében a Körber informatikai szakembereinek részvételével több kurzus indul. Ezek keretében nagyvállalati IT megoldásokról és az SAP vállalatirányítási rendszerről tanulhatnak a hallgatók. A vállalat informatikai szakmai gyakorlati programot is indít az egyetemen.

A TTK a PTE harmadik kara, amely high tech tantermet kap

A Körber segítséget nyújt az egyetemi infrastruktúra fejlesztéséhez is. Az idei évben felújítanak, és digitális eszközökkel modernizálnak egy tantermet. Így a közgazdaságtudományi, valamint a műszaki és informatikai után a természettudományi lesz a harmadik kar a PTE-n, ahol egy csúcstechnológiájú tantermet adnak át a Körber jóvoltából – tájékoztatott közleményében a PTE.

Zalay Buda, a Körber Hungária HR és Kommunikációs szegmensvezetője és Trócsányi András, a PTE TTK dékánja az aláírt együttműködési megállapodással (Fotó: Csortos Szabolcs!univpécs)

Több évre nyúlik vissza az együttműködés

A cég és a PTE közötti együttműködés még 2018-ban kezdődött. A vállalat már több éve kínál gyakorlatiorientált kurzusokat több egyetemi karon.

A műszaki és informatikai karon Körber Technológiák néven tanszéket is indított a cég. Tavaly pedig a természettudományi karon speciális informatikai feladatokra fókuszáló nagyvállalati IT-kurzus indult.

A Körber új munkatársainak tizede a PTE-től érkezik

Januárban Kompetencia Központot alapított az egyetem és a vállalat. Ennek részeként a Körber potenciális munkaadóként tovább erősíti jelenlétét az egyetemen. Katona Gábor, a cég ügyvezetője elmondta: új munkatársaik 10 százaléka már a PTE-től érkezik.

Minden évben közel 100 egyetemista vesz részt a Körber gyakornoki programjaiban, duális képzésekre pedig évente rendszerint 25-30 főt fogadnak.

Szemeszterenként további 200 diáknak van lehetősége arra, hogy hegesztés- és méréstechnikai gyakorlatot szerezzen a Körbernél.

Az egyetemi-vállalati együttműködés egy másik példájáról pár napja számoltunk be. A Siemens érdekeltségi körébe tartozó evosoft Hungary szoftverfejlesztő cég közreműködésével az Óbudai Egyetemen két kihelyezett ipari tanszék jött létre.

UNI 2023

Szavazás