Uni

Egy weboldal, ahol mindent megtudhatsz a közszolgálatról!

UNIside | 2023-10-04
Külpolitika, víztudomány, kibervédelem, hadtudomány, diplomácia, mesterséges intelligencia, rendészettudomány – és minden, amit a közszférában, a közszféráról tudni kell: ez a ludovika.hu portál, amelyen naprakész információkat találsz a Nemzeti Közszolgálati Egyetemhez kapcsolódó tudományágakról és a társadalmat érintő aktuális kérdésekről. Cikkek, blogok, podcastok, videós tartalmak – mindenről közérthetően.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tudományos-ismeretterjesztő platformja, a ludovika.hu az idei tanévben is várja olvasóit! Az oldal ismeretterjesztő és tudományos cikkekkel, az NKE kutatóintézeteinek blogjaival és podcast adásokkal igyekszik közelebb hozni hozzád a tudomány világát.

A ludovika.hu oldal tartalmait azzal a céllal készítjük, hogy a közérdeklődésre számot tartó témákat, a legfontosabb tudományos eredményeket, az NKE-n folyó kutatásokat, az ott oktatott témákat olvasmányos és közérthető módon mutassuk be nektek. Ha érdekel a vízgazdálkodás, a hadtudomány, a rendészettudomány, a kibervédelem vagy a diplomácia világa, nálunk jó helyen jársz!

A Ludovika portálja számos izgalmas rovattal vár. (Fotó: Ludovika)

Portálunkon számos izgalmas rovattal várunk. A MAGAZINban aktuális témákról kutatóinkat és oktatóinkat kérdezzük, a velük készített interjúk mellett pedig a legfrissebb kutatási eredményekről is beszámolunk. Emellett kutatói portrékat, megjelenés előtt álló, illetve frissen megjelenő kiadványok és szakkönyvek ajánlóit olvashatod, és beszámolunk az egyetemen zajló tudományos konferenciákról, workshopokról, neves külföldi tudósok, szaktekintélyek előadásairól is.

A BLOGTÉRen elsősorban az NKE kutatóintézetei által vezetett, a munkatársak által jegyzett blogokat találod a legkülönfélébb témákban – kiberbiztonság, mesterséges intelligencia, régiós történelem, az Európai Unió kérdései, az információs társadalom kihívásai –, ezzel igyekszünk lehetőséget teremteni a tudományos és közpolitikai kérdések magas szakmai színvonalú, ugyanakkor közérthető bemutatására. A blogok felölelik mindazokat a fontos témákat, amelyek meghatározzák a közéleti mindennapokat: a gazdaság, a kormányzás, a környezet, a technológia és a geopolitika aktuális kérdéseivel foglalkoznak.

A LUDOVIKA PODCAST szerdánként jelentkező adásaiban az NKE szakértőit, kutatóit kérdezzük aktuális társadalmi-gazdasági-közéleti kérdésekről. Ízelítő a témáinkból: Kiket fenyegetnek a robotok? Hova fejlődhet a mesterséges intelligencia? Hogyan indulhatsz el pályakezdőként a közigazgatásban? Megállítható-e vizeink szennyezése és lesz-e elegendő ivóvizünk középtávon? Kik és miért zárták börtönbe a rockereket a szocializmusban? Hol a nők helye a 21. században?

A LUDOVIKA TV adásaiban a hírekben szereplő aktualitásokkal foglalkozunk az NKE szakértőinek segítségével. Merre tart az orosz-ukrán háború? Melyek a legfontosabb világgazdasági trendek? Hogyan lehet gátat szabni az inflációnak? Hova vezethet az okostelefon-függőség? Ilyen és ehhez hasonló témákról számolunk be, emellett portréműsorokat is láthattok az egyetem professzorainak, kutatóinak életéről.

A ludovika.hu portálon a Ludovika Egyetemi Kiadó könyveivel és folyóirataival is megismerkedhettek.

Látogass el weboldalunkra, ahol minden nap friss cikkekkel, videós és podcast tartalmakkal várunk!

Ludovika.hu – tudomány mindenkinek!

(x)