Uni

Középiskolások jelentkezését várja az MCC

UNIside | 2023-10-18
A Mathias Corvinus Collegium (MCC) középiskolásoknak szóló társadalomtudományi tehetséggondozó programjába október közepétől az év végéig jelentkezhetnek az érdeklődő diákok. Az ingyenes, iskola mellett végezhető lehetőség nemcsak közösségi élmény, hanem a készségfejlesztés és ismeretszerzés által tudatosabb jövőképet nyújt a résztvevőknek.

Az MCC középiskolás programja (KP) idén is felvételt hirdet közösségi programok, hasznos tananyagok és társadalomtudományok iránt érdeklődő diákok számára. Iskola mellett végezhető, ingyenes készségfejlesztő és szakmai alkalmakkal, valamint e-learning kurzusokkal várják a magyarországi és külhoni magyar középiskolásokat 16 városban – olvasható az MTI közleményében.

Az MCC középiskolásoknak szóló társadalomtudományi tehetséggondozó programjában klubdélutánok, idegennyelvi kurzusok, nemzetközi utak, tematikus napok és táborok is helyet kapnak. Budapesten, Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Pécsett és Szegeden rendezik meg a KP-szombatokat, amelyeken tudományos, ismeretterjesztő előadásokkal és gyakorlatias, alkalmazható tudást nyújtó, készségeket fejlesztő, kiscsoportos workshopokkal várják a diákokat. A heti rendszerességgel megszervezett szakmai klubdélutánok célja a tanulás mellett a közösségépítés is.

Iskola mellett végezhető, ingyenes készségfejlesztő és szakmai alkalmakkal, valamint e-learning kurzusokkal várja a középiskolásokat az MCC. (Fotó: 123rf)

A program részeként angol és német nyelvi, beszédkészség-fejlesztő kurzusokon is részt vehetnek a diákok, akik közül a legaktívabbak egész hetes belföldi és külföldi tematikus tanulmányi utazásokon fejleszthetik szakmai és idegen nyelvi tudásukat. A programot 2002-ben indították. A tehetséggondozó intézmény iskola mellett végezhető Középiskolás Programja (KP) ingyenes készségfejlesztő és szakmai alkalmakat, valamint e-learning kurzusokat nyújt magyarországi, valamint külhoni magyar középiskolások számára. A program résztvevői választhatnak négy- vagy nyolchetes rendszerben működő e-learning kurzusok közül, amelyek a többi között:

  • a modern történelem,
  • a közgazdaságtan,
  • a pszichológia
  • a jog
  • az irodalom
  • a nemzetközi kapcsolatok
  • magyar és angol nyelvű íráskészség-fejlesztő kurzus.

A program célja a középiskolások hosszú távú nevelése, oktatása.

A középiskolásoknak szóló társadalomtudományi tehetséggondozó programba október közepétől az év végéig jelentkezhetnek az érdeklődő diákok. (Fotó:123rf)

„Aki az MCC valamely programjában részt vesz, az már ezzel sokat tesz magáért és a közösségéért. Gondolkodik önmagáról, a tehetségéről, a lehetőségeiről, a jövőjéről. A tudatosságnak erre a szintjére eljutni egyáltalán nem egyszerű. Tudatosan tervezni és tenni azért, hogy szellemi javainkban gyarapodjunk, ritka erőfeszítést igényel, amelynek a gyümölcseit csak hosszabb távon szedhetjük le” – idézi az MTI-közlemény Szalai Zoltán főigazgatót.

Forrás: MTI