Munka

A Fundamentánál lehetsz bárki!

UNIside | 2023-02-12
Az ambiciózusabb kezdők már egy-két év alatt elérhetik a vágyott bérszintet és az azzal járó felelősséget – mondta Szabó Anita, a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hr-igazgatója.

Az ambiciózusabb kezdők már egy-két év alatt elérhetik a vágyott bérszintet és az azzal járó felelősséget – mondta Szabó Anita, a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hr-igazgatója. Az interjú az UNI 2023 kiadványban jelent meg.

Karrierlehetőségek a Fundamenta-Lakáskasszánál

Az interjúban rákérdeztünk, milyen előnyei vannak egy fiatal számára, ha a Fundamenta-Lakáskasszánál indítja a karrierjét. Szabó Anita elmondta: stabilitás és fejlődési lehetőség – ezt a két tényezőt érdemes kiemelni egy pályakezdőnek. „A Fundamenta stabilitása, nemzetközi háttere, válságálló terméke és folyamatos fejlesztései a digitalizáció, valamint az ügyfélélmény terén vonzóvá teszik a munkahelyünket az új és a régi kollégáink számára is. Küldetésünk az otthonteremtés. Több millió lakásálom megvalósításához járulunk hozzá kollégáink értékes munkája által. Kiemelt figyelmet szentelünk a fenntarthatóságnak és működésünk folyamatos javításának, amit a munkatársaink bevonásával érünk el. Kiemelten kezeljük a belső karrierutak fejlesztését, ami jelentős megtartóerőt jelent a kollégáink számára és fejlődési lehetőséget a pályakezdőknek. A honlapunkon, a karrieroldalunkon nemcsak a karrierlehetőségekről tájékozódhatnak az érdeklődők, hanem az egyik legfontosabb karrierüzenetünkkel is: „Nálunk lehetsz bárki!”

 

A cégnél hisznek az alulról építkezésben, törekszenek a karrierlehetőségek transzparenssé tételére. (Fotó: UNI)

 

FundaZé – a Z generáció megszólítása

Kíváncsiak voltunk arra is, hol keresik az új munkaerőt, van-e gyakornoki programjuk. Mint megtudtuk, gyakornokokat mindig is foglalkoztattak. Bár ennek a keretrendszere évről évre változhat, hogy alkalmazkodjanak a belső igényekhez és elérjék a megfelelő célcsoportjaikat.

„Jelenleg a FundaZé nevű programunkban vesznek részt a fiatalok, az elnevezéssel is utalunk a Z generáció megszólítására. A FundaZé keretein belül az adatalapú működésbe kaphatnak betekintést a résztvevők. Rotációs program keretében tanulhatják az adatelemzést, ennek alapján a döntéselőkészítést. Egyre fontosabb kompetencia ez a különböző szakterületeken. A program végén pedig a jelöltek választhatnak, hogy mely területen kívánják elmélyíteni a megszerzett tudásukat, hiszen elsődleges célunk, hogy nálunk folytassák a karrierjüket. Ennek érdekében intenzív onboarding programot alakítottunk ki számukra, amit folyamatos szakmai képzés és feladatok követnek. A programban való előrehaladásról pedig rendszeres visszajelzést kérünk és adunk.”

 

„Több millió lakásálom megvalósításához járulunk hozzá kollégáink értékes munkája által.” (Fotó: 123rf)

 

Az interjúból az is kiderül, hogy most olyanok mentorálják a gyakornoki programot, akik szintén ezen a szinten kezdtek a Fundamenta-Lakáskasszánál. Rajtuk keresztül hitelesen mutatható be az is, hogy milyen végigjárni a ranglétrát. A cégnél ugyanis hisznek az alulról építkezésben, törekszenek a karrierlehetőségek transzparenssé tételére, ezáltal is belső karrierlehetőséget biztosítva. Mint Szabó Anita elmondta: minden meghirdetett állás megpályázható belülről is. Ma már a megtartás az új toborzás, mert egyre nehezebben érhető el a munkaerő, különös tekintettel a már említett adatalapú működés támogatására.

A teljes interjúból, amit az UNI 2023 kiadványban lehet elolvasni kiderül, mennyire tartja vonzónak a mai fiatal generáció a pénzügyi szektort, egyáltalán, milyennek találják a hr-vezető a mostani fiatalokat. A kiadvány megrendelhető az UNIside-on.