Uni

Első a Corvinus a nemzetközi esetmegoldó versenyen

UNIside | 2023-11-21
Az amerikai Cornell Egyetem Emerging Markets Institute esetversenyén első helyezést értek el a Corvinus hallgatói. A világ 127 csapata, 49 legjobb egyeteme és csaknem 600 MBA- és mesterszakos hallgatója között érte el ezt az eredményt a magyar intézet.

A Emerging Markets Institute esetversenyének döntőjébe egyetlen európaiként kerültek be a magyar diákok november 3-án, két amerikai és két indai csapat mellett. A Corvinus hallgatói így a verseny hétéves történelmében első európai csapatként nyerték meg a nemzetközi versenyt; a győzelem mellé 6 ezer dollár nyeremény is járt – közölte az MTI.

Lehet, hogy egy kép erről: 4 ember és öltöny

A Corvinus Egyetem csapata, (Hadházy Adél, Horváth Luca, Józsa Tamás és Keményfi Gergely) (Fotó: Budapesti Corvinus Egyetem Facebook oldala)

Részletek a versenyről:

A Corvinus csapatának tagjai a Vezetés és szervezés mesterszak végzős hallgatói voltak: Hadházy Adél, Horváth Luca, Józsa Tamás és Keményfi Gergely. A csapat mentora, Felsmann Balázs, a Corvinus docense volt. A versenykiírás alapján a résztvevő csapatoknak a brazil félvezetőipar állami vállalata számára kellett stratégiai és működésfejlesztési megoldást adniuk. A Corvinus csapata globális geopolitikai, regionális és vállalatspecifikus tényezőket is figyelembe vett munkája során. Azt javasolta a vállalatnak, hogy – költségcsökkentések mellett – külső forrásból csatornázzon be tudást gyártókapacitásokért cserébe. A friss és folyamatosan bővülő tudás ugyanis lehetővé teszi, hogy a cég megkezdje a kutatást és fejlesztést. A vállalat így vertikálisan bővítheti értékteremtő tevékenységét, és javítani tudja a termékei versenyképességét a globális piacon – számolt be a versenyről az MTI.

A Corvinus a világ üzleti iskoláinak élvonalában

Korábban beszámoltunk az egyetem egy másik sikeréről. Az MBA (Master of Business Administration) képzéseket összefogó AMBA szervezet nyáron 5 évre hosszabbította meg a Corvinus minősítését. Az idén megújított akkreditációval a Corvinus Egyetem nemcsak megerősítette a 2020-ban szerzett minősítést, hanem az eddigi 3 év helyett további 5 éves időtartamra meghosszabbította azt. A több mint fél évszázados múltra visszatekintő MBA képzéseket összefogó AMBA szervezet, a posztgraduális menedzsment oktatás nemzetközi szaktekintélye. A szervezet elismerését világszerte eddig csupán mintegy 300 iskola érdemelte ki, Magyarországon pedig egyedül a Corvinus.

Forrás: MTI