Példakép

Várja az egyetemi hallgatókat női mentorprogramjára az ABB

Halaska Gábor | 2023-10-07
Az ABB immár kilencedik egymást követő évben hirdeti meg „Sustainable Talent Program for women in engineering” elnevezésű Női Mentorprogramját műszaki egyetemi és főiskolai női hallgatók számára.

Ma már kilencedik egymást követő évben hirdeti meg „Sustainable Talent Program for women in engineering” elnevezésű Női Mentorprogramját műszaki egyetemi és főiskolai női hallgatók számára az ABB.

  • A programba maximum hat női hallgatót választanak ki pályázat útján.
  • A pályázat beadási határideje 2023. október 31.
  • A pályázati kiírás részletei a következő linken találhatók: ABB Női Mentorprogram

A Női Mentorprogram célja, hogy erősítse a nők részvételét és növelje a munkavállalási kedvüket műszaki területeken, és lehetőséget adjon, hogy a női hallgatók már tanulmányaik során megismerkedhessenek egy nemzetközi cég termékeivel, szolgáltatásaival, működésével.

A programba maximum hat női hallgatót választanak ki pályázat útján. A programban részt vevő hallgatók az ABB vezetői és szakemberei közül saját dedikált mentort kapnak, akikkel 2024. január 1. és 2024. június 30. között öt alkalommal konzultáción vehet részt. A nyertesek betekintést nyerhetnek egy multinacionális cég mindennapjaiba, telephely- és gyárlátogatáson vehetnek részt, megismerkedhetnek az ABB női vezetőivel, HR szakemberektől személyes és/vagy online konzultáció keretében tanácsot kaphatnak a későbbi elhelyezkedéshez, vagy akár gyakornokként aktívan részt vehetnek a munkában. Emellett megismerhetik, hogy milyen életpálya modellek léteznek a műszaki területen. A pályázat BSc és MSc női hallgatóknak szól, akik középfokú angol nyelvtudással és aktív felsőoktatási hallgatói jogviszonnyal (nappali, esti, levelező, aktív féléves) rendelkeznek.

Aktív középfokú angol nyelvtudás

Az ABB szakemberei a beadott pályázatok értékelésénél figyelembe veszik a jelentkezők motiváltságát, szakmai rátermettségét, minimum középfokú aktív angol nyelvtudását (szóban és írásban egyaránt), valamint a benyújtott pályázat formai áttekinthetőségét szerkezet, design, stílus, nyelvhelyesség szempontjából. A pályázat elbírálásánál előnyt jelent a korábbi tanulmányi versenyeken elért eredmény, és a felsőoktatási szakmai tevékenységben való részvétel. A beérkezett pályázatok alapján kiválasztott jelentkezőket személyesen és/vagy online is meghallgatják.

A pályázatra olyan hallgatók jelentkezését fogadják el, akik a pályázati, és/vagy a nyertes időszakban az ABB versenytársánál szakmai gyakorlatot nem folytatnak és/vagy nem dolgoznak.

A pályázati időszak: 2023. október 1. és 2023. október 31. között. A pályázatokat a vállalat 2023. november 30-ig bírálja el.

A pályázati kiírás és a jelentkezési lehetőség részletei a következő linken találhatók: https://new.abb.com/hu/palyazati-felhivas

Fotó: ABB