Uni

Ezzel az új nemzetközi innovációs rendezvénnyel erősítenek az egyetemek

Halaska Gábor | 2022-10-19
A Budapesti Corvinus Egyetem, a Pannon Egyetem, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vezetői tegnap, október 18-án nagyon fontos, innovációs megállapodást kötöttek a hazai innovációmenedzsment ösztönzésére Budapesten, a Corvinus Egyetemen. Az együttműködés részeként megalapították az Országos Innovációs Konferenciát, amelyet nemzetközi rendezvénnyé terveznek fejleszteni és évről évre felváltva tartják majd meg a két aláíró egyetemen.

Az együttműködési megállapodást a Budapesti Corvinus Egyetem részéről Takáts Előd rektor, a Pannon Egyetem részéről Gelencsér András rektor, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal részéről Birkner Zoltán elnök írta alá október 18-án a Corvinuson (lásd nyitóképünkön).

„Az összefogás kitűnő példája annak, hogy hatékonyan kiaknázzuk a magyar innovációs tudományos műhelyekben meglévő szinergialehetőségeket, és eredményeinket megosszuk a nyilvánossággal, a gazdasági élet szereplőivel. A Corvinuson kétféle szakirányú továbbképzés is elérhető a témában – a kutatási és innovációs menedzser, illetve szakközgazdász program –, amelyek fejlesztésébe az együttműködés révén megszerzett tapasztalatokat is beépítjük” – mondta Takáts Előd, a Corvinus rektora.

“Vész- és válságterhes világunkban különösen fontos a különböző szakmai területeken született innovációs eredmények minél gyorsabb és minél szélesebb körű hasznosítása, az egyes szakterületek és a társadalom közötti párbeszéd megteremtése. Az innováció termékeinek hasznosulása előtt tornyosuló legnagyobb akadály

a megszokás és az ismerethiány, aminek leküzdése legalább akkora kihívás, mint maga az innovációs ötlet kidolgozása.

Azt várjuk, hogy együttműködésünk az előbbi folyamat támogatásához nyújt majd nélkülözhetetlen segítséget” – hangsúlyozta Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora.

Birkner Zoltán, az NKFIH elnöke kiemelte: „A hazai innovációs rendszer megújítása során közös feladatunk a társadalmi szemléletformálás, hogy a megoldásközpontú, újító gondolkodásmód a lehető legszélesebb körben elterjedjen. Jó úton haladunk, a tudástermelő egyetemek és kutatóintézetek, valamint a vállalkozások is egyre tudatosabbak ezen a téren. Nem véletlen az egyetemi szintű innovációs szakemberképzés sikere, hiszen az elmúlt években folyamatosan nő a kereslet az innovációs folyamatokat átlátó és a mindennapi gyakorlat szintjén menedzselni képes szakértők iránt.”

Oldalak: 1 2