Uni

Kiegészült a felvételi tájékoztató – új szakok is vannak benne!

Tar Gábor | 2023-01-30
Új információkkal bővült a felsőoktatási felvételi tájékoztató. Ebben megtalálod azokat a szakokat is, amelyeket a tájékoztató decemberi megjelenésekor még nem hirdettek meg az egyes egyetemek.

Érdemes újra áttanulmányoznod a jelentkezési szabályokat, meghirdetetett szakokat akkor is, ha korábban már megtetted, és eldöntötted, hova jelentkezel.

Vannak ugyanis olyan szakok, amelyeket különböző okok miatt decemberben még nem hirdettek meg. Most viszont megjelentek a felvételi tájékoztatóban.

Új szakok – külön is böngészhető a kiegészítés

Az új meghirdetett szakok és az egyéb korrekciók, törlések szeptember 27-én beépültek a tájékoztató szövegébe. Így egységes szerkezetben olvasható a felvi.hu-n. Emellett külön is elérhető a hivatalos kiegészítés egybeszerkesztett változata. Benne többek között a csak most januárban meghirdetett szakok listájával.

Érdemes átnézni a kiegészítést, mert olyan szakok is megtalálhatók benne, amelyeket decemberben még nem hirdettek meg (Fotó: 123rf)

A szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre legkésőbb február 15-én éjfélig lehet jelentkezni az E-felvételiben.

3 szakig ingyenes a jelentkezés

A jelentkezés ingyenes, ha 3 szakot (magyar állami ösztöndíjas, önköltséges formában) jelölsz meg. Amennyiben ezen túl további képzésekre jelentkeznél akkor kiegészítő eljárási díjat kell fizetned. Legfeljebb még 3 helyet lehet megjelölni. 

A jelentkezési határidő egyben az eljárási díj befizetésének (ha van), illetve a jelentkezés hitelesítésének is határideje. A hitelesítést az Ügyfélkapun történő regisztrációt követően kell megtenned.

Korábbi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy több olyan alap-, illetve mesterképzés is elindul 2023 szeptemberében a hazai egyetemeken, amelyeket eddig még nem hirdettek meg az országban.