Free

A TOP 5 legfeleslegesebb marhaság, amit el tudsz képzelni – és amit még te sem…

Halaska Gábor | 2022-10-12
Ugye Te is érezted úgy egy Wish, egy Aliexpress, egy Shein, egy AboutYou, vagy egy hasonló oldalról, hirtelen elhatározásból „elkövetett” rendelés kezedbe vételekor, hogy marhaság volt, amit rendeltél… Igazából semmi szükséged nincs arra a bizonyos, több kevesebb várakozást követően megérkezett divatcikkre, kiegészítőre, kütyüre, mütyürre, vagy éppen az ezredik „bizbaszra”. No, most egy csokorral hoztunk Nektek […]

Ugye Te is érezted úgy egy Wish, egy Aliexpress, egy Shein, egy AboutYou, vagy egy hasonló oldalról, hirtelen elhatározásból „elkövetett” rendelés kezedbe vételekor, hogy marhaság volt, amit rendeltél… Igazából semmi szükséged nincs arra a bizonyos, több kevesebb várakozást követően megérkezett divatcikkre, kiegészítőre, kütyüre, mütyürre, vagy éppen az ezredik „bizbaszra”. No, most egy csokorral hoztunk Nektek a legbutább, legértelmetlenebb efféle dolgok közül – jó szórakozást!

(Ezt az „örökbecsű” sorozatot időről-időre bővítjük, újra elővesszük, ha hasonlóra bukkansz küld el kommentben nekünk ehhez a cikkhez!)

Egy jó találmány azért jó, mert valós problémákat old meg, vagy mondjuk legalábbis létező kényelmetlenséget enyhít-könnyít. Egy rossz, felesleges találmány, mondjuk így, hogy marhaság pedig nem létező „ügyből” kreál álproblémát, melynek persze megoldása is totálisan felesleges (hiszen nem is igazi kényelmetlenség, nem probléma), de legalább jó nagyokat röhöghetünk ezeken. Különösen a direkt feleslegesen kreált marhaságokról. De ne dumáljunk mellé, váltsuk be az ígéretünket, és csapjunk is bele a közepébe. Szigorúan szubjektív toplista következik.

1

Hátizsák marhaság, de csak bagetthez, egyenes kiflihez, esetleg baseball ütőhöz?!

Nincs más, amit jobban élveznél az életben, mint egy finom, extra hosszú bagett: erre a találmányra bizony „óriási szükséged” van! Vidd magaddal bárhová a flancos szendvicsedet ebben a kenyérhordó hátizsákban. Nagyon hasznos, ugye?!

2

Vedd nagy tételben az iPod-okat, és tartsd őket készenlétben

Ha mindig elhagyod az Apple Airpods-odat (vagy a hasonló Androidos ketyeréidet), és eddig az volt a megoldás, hogy egyesével mindig rendelsz újakat, akkor ezt felejtsd el.

Vegyél egy csomót, nagy engedményt kapsz! Ha pedig megveszed azokat nagy tételben, hogy ne kelljen aggódnod, hová teszed őket, akkor ez a találmány pontosan Neked szól!

Ez lényebében nem más, mint egy doboz, amibe 48 darab Airpods-odat teheted be, és még egy praktikus pánt is jár hozzá, amivel a derekadra erősítheted. A tökéletes ajándék – már annak, aki ki tudja használni, és van pénze legalább két-három tucatnyi Airpods-ra…

3

iDangle

Az iDangle tökéletes találmány, ha szeretsz az ágyban feküdni, közben Netflixet nézni, de mindeközben nem akarod a telefonodat a kezedben szorongatni, zsibbadt ujjakkal.

Az állítólag NASA-minőségű tapadást nyújtó tapadókorongok és strapabíró paracord segítségével az iDangle tökéletes látószögben tartja a telefonodat, közvetlenül a szemed előtt. A lusták esti film- és videónézegetése még sosem volt ilyen egyszerű és pihentető.

4

USB Pet Rock

Ha már az 1970-es években követted az USA – ma már bőven retrónak számító – őrületeit, akkor valószínűleg emlékszel a ‘pet rock’ jelenségre, amely 1975-től végigsöpört Amerikán. Aki nincs képben: egy értelmezhetetlen marhaságról, egy kő háziállatról van szó.

Anno arrafelé mindenkinek volt egy ilyen klasszikus kő háziállata. Pár éve pedig megjelent az USB Pet Rock, ami ennek a „könnyen gondozható kő-kisállatnak” a modern és frissített, mondhatni 2.0-ás változata.

Az USB Pet Rock tökéletes dolog mindenkinek, akinek fontos a környezetvédelem, mert nem pazarolja az energiát, mert nem használ áramot. Miért nem igényel áramot az USB-technológia eme fantasztikus terméke? Mert egyáltalán nem csinál semmit… ez a legszebb az egészben 🙂

Csak dugd be a ‘követ’ a számítógép USB-portjába, és nézd, ahogy ott ül. Nem, tényleg nem kell aggódnod, hiszen mindennel kompatibilis, Mac, Windows és Linux rendszerrel is használható (hehehe)…

A nagyszerű dolog abban, hogy van valami, ami nem csinál semmit, az a teljes szabadság, amit megtapasztalsz, amikor az emberek az új kis haverodról kérdeznek. Látni fogják, hogy a számítógépedhez van csatlakoztatva, és természetesen kíváncsiak lesznek, hogy mit csinál. Elmondhatod nekik, hogy szundikál, melegen tartja azt a helyet az íróasztalon, vagy megemészti az utolsó embert, aki erre járt és feltette ezt a kérdést” – válaszol hosszan a szakíró arra, mi a fenyőre is jó egy ilyen.

Kit érdekel, ha szüleid, nagyszüleid átaludták (vagy nem emlékeznek) a 70-es évekre! Szerezd be az USB Pet Rockot 9,99 dollárért a ThinkGeeknél, és légy birtokosa e tökéletesen haszontalan „új” kütyünek.

5

NoPhone Zero

A végére hagytunk egy igazi, valamivel modernebb gyöngyszemet.

A névből talán már sejthető, hogy a világtörténelem leghaszontalanabb kütyüinek listáján – finoman szólva – egy toplistás haszontalan „szemétről” van szó.  A NoPhone Zero nem telefon és valójában egy nagy semmi! Egy téglalap alakú műanyagtömb, amely egyáltalán nem tud semmit.

Bocsánat: egy valamint „tud” ugyanolyan méretű, mint az iPhone 5, de semmilyen funkcióval nem rendelkezik.

Hihetetlen, de 130 ember összesen 1239 dollárt ajánlott fel anno, hogy a NoPhone Kickstarter-álom valóra váljon, a Zero pedig gyártásra került, és darabonként 5 dollárért árulták.

A Zero feltalálóinak elmélete szerint a telefonfüggők számára egyfajta „vigasztaló takaróként” szolgál, ha le akarnak szokni a 7/24-es telefonhasználatról, vagy enyhítenék a függőséget. Ugyanis e csoda révén érezni fogják a zsebükben az ismerős súlyt, a kezükben a formát vagy az előttük lévő asztalon a fekete készüléket, de elmúlhat az a kényszeres mozdulat, hogy felvegyék és játszanak vele, mert hát: nyilván gyorsan megunják… uhh…

Nem mai csirke a dolog, hét éve a piacon van! Az eredeti NoPhone még mindig 10 dollárért kapható, és nagy mennyiségben kedvezményekkel vehető meg, a teló-függőségről leszokni vágyó pároknak, családoknak. Mi több a tömb kivágásokkal és barázdákkal rendelkezik, hogy szimulálja egy valódi okostelefon érzetét, home-gombbal, kamerával és képernyővel.

És van „pro” verzió is 😉 Van ugyanis egy 15 dolláros NoPone Selfie változat is, amelynek az elejére egy tükör van erősítve 🙂

És ami talán a legmeglepőbb, kapaszkodj meg! Van 5 dollárért NoPhone Air is: ezt szó szerint kell érteni, a megrendelő csak egy üres csomagolóanyagot kap. Persze levegővel tele!